30.09.2012 - 16:33
Okunma (1605)
Yorum (0)
Paylaş

Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin !

Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin !

 

 

2012 Yılı Öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu yayınlanmıştır. Yayınlanan kılavuz ile birlikte alan değiştirmek isten öğretmenler için işkenceye dönüşmüştür. Bakanlık yine yapacağını yapmıştır.

 

Alan Değişikliği Atamaları beraberinde sorunları ardından getirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Alan Değişikliği Atamaları’nı bir an önce iptal etmesi gerekir.

 

Yine en büyük sıkıntıyı sınıf öğretmeni olanlar yaşamaktadır. Şöyle ki, kılavuzda “Sınıf öğretmenleri aşağıdaki öncelik sırasına göre; Yüksek öğrenimleri diğer alanlara atanmaya kaynak teşkil edenler öğrenimlerine göre atanabilecekleri alana veya diplomalarında yazılı olan yan alana ya da öğretmen yetiştiren iki yıllık yükseköğretim kurumu mezunları lisans tamamladıkları alana, alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir” denilmektedir.

 

Bu madde bir çok öğretmenin alan değiştirmesini engellemektedir. Örneğin; Fizik mezunu olan ancak sınıf öğretmeni olarak görev yapan birisi Fen ve Teknoloji öğretmeni olarak alan değişikliği isteyememektedir. Ancak, aynı bölüm mezunu olan bir öğretmen kılavuzdaki “Diğer alan öğretmenleri aşağıdaki öncelik sırasına göre; Yüksek öğrenimleri diğer alanlara atanmaya kaynak teşkil edenler öğrenimlerine göre atanabilecekleri alana veya diplomalarında yazılı olan yan alana ya da aylık karşılığı okutabilecekleri dersin alanına, alan değişikliği başvurusunda bulunabilecektir.”şeklindeki düzenleme gereği Fen ve Teknoloji Öğretmenliğine alan değiştirebilmektedir.

Hamza EKİNCİ

www.personelmeb.net

 

 

 

Keyword : Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! haberi , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! oku , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! konusu , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! hakkında , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! manşeti , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! perde arkası , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! olayı , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin ! son dakika , Alan Değişikliği Ataması İptal Edilsin !

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com