30.09.2012 - 16:32
Okunma (1175)
Yorum (0)
Paylaş

Yönetmelik Niçin Gerekli?

Yönetmelik Niçin Gerekli?

 

MEB’de il eğitim denetmenlerinin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin atama ve yer değiştirmeleri yıllardır bir kurala bağlı olarak yapılmaktadır. Zaman zaman uygulamalara itirazlarda olsa bu kadrolarda çalışanların özlük haklarında çok da büyük sıkıntılar yaşanmamaktadır. MEB çalışanlarını zincirin bir halkası gibi düşünürsek, halkalardan en önemlisi kopuktur. Biran önce doğru dürüst bir yönetmeliğin çıkarılıp uygulanması gereklidir.

Bu husustaki talebimizi gündeme getirirken sadece yer değiştirme üzerine odaklanmayı da doğru bulmuyorum. Bunu zaman zaman yazılarımızda ifade etmeme rağmen ısrar ile rotasyon odaklı düşündüğümüz ifade ediliyor. Oysa Dernek olarak açıklamalarımızda ve yazılarımda amacımızın bu kadrolara KURUMSAL KİMLİK KAZANDIRMAK olduğunu belirtiyoruz. Bunun içerisinde ilk atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmelikleri var. Bu üç ayaktan birini tercih etmemek tutarsızlıktır. Bugün il/ilçelerde en uzun süre görev yapan müdürler bizleriz! Bunun olumsuz yansımalarını yaşıyoruz. Birçok arkadaşımız bulunduğu il/ilçeye hapsedilmiş durumda! Memleketine, çocuğunun okuduğu yere vb. tayin isteyememektedir. Üst kadrolara atanma yalnızca 76.madde ile yapılmaktadır. Yıllardır ilk atama yapılmamaktadır. Kadrolar geçici görevlendirme ile doldurulmaktadır. Bu yazdıklarımı herhalde hepimiz problem olarak görmekteyiz. Bunların içerisinde şu beni ilgilendirir diğerleri ilgilendirmez demek inandırıcı olmadığımızı gösterir. Böyle bir derdi olmayanlarla da sorunumuz yok. Dernek kurulduktan sonra yazıyoruz, çiziyoruz, ne değişti sorusunu soranlara da şunu söylemek isterim, biz görevimizi yerine getirelim, haksızlık karşısında susmayalım yetmez mi ? derim!

“Sınavsız şube müdürü atamaları”

2008 yılından sonra sınavsız atanan şube müdürleri kararnameleri iptal edilmişti. Danıştay bir dava neticesinde 2003 ten sonra sınavsız atanan 3 şube müdürünün atamasını iptal etti. Öncelikle şunu ifade edeyim şimdi o dönemde atanan yüzlerce şube müdürü var. Bunların tamamen iptal edilmesi doğru değil. Yasal ya da hukukiliğinden öte bundan on yıl önce atanmış ve hala görevde bulunan şube müdürüne PARDON demek yeni mağduriyetler yaratmaktır. Özellikle 2003-2008 arasında herhangi bir sınav yoktu. Bırakın O tarihi MEB’in tarihinde şube müdürlüğü sınavı bir defa yapıldı. Ama bu görevler bir şekilde yerine getirildi. Aslında sıkıntı burada kişilerde değil, uygulamada sıkıntı var. Oyunun kurallarını belirleyip sonra kuralına göre oynamamak MEB’e yakışmıyor. Temennimiz bundan sonra benzer hadiseleri yaşamayız. Ya da daha fazla mağduriyetler yaşanacak uygulamalar yapılmaz!

“Şube Müdürleri ve Alan değişikliği”

MEB hiç kimsenin aklına taşra eğitim yöneticileri gelmiyor. Adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Dış kapının dış mandalı gibi! Sınıf öğretmenleri için yapılan alan değişikliği uygulaması taşra yöneticileri içinde geçerli olmalıydı. Taşra eğitim yöneticilerini de kapsamış olsaydı, kıyamet kopmazdı! Sonuçta sınıf öğretmeni kökenli birçok yönetici var. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Eski görevlerine dönmek isteyenler olabilir! Bu anlamda ortada bir haksızlık var. Kimsenin aklına gelmiyoruz.

Geçen gün, Ordu Temsilcisi arkadaşım sınıf öğretmenlerine bakanlık müfettişliği yolu açıldı dedi. Önce anlamadım. Gerçekten yaşı daha genç olan sınıf öğretmenlerinden branşa geçenler için bu yol açıldı. Hayırlı olsun….

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Yönetmelik Niçin Gerekli? haberi , Yönetmelik Niçin Gerekli? oku , Yönetmelik Niçin Gerekli? konusu , Yönetmelik Niçin Gerekli? hakkında , Yönetmelik Niçin Gerekli? manşeti , Yönetmelik Niçin Gerekli? perde arkası , Yönetmelik Niçin Gerekli? olayı , Yönetmelik Niçin Gerekli? son dakika , Yönetmelik Niçin Gerekli?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com