30.09.2012 - 16:09
Okunma (1390)
Yorum (0)
Paylaş

Öldüren GDO Markette Çıktı

Öldüren GDO Markette Çıktı

 

Dondurmadan salama, çikolatadan cipse kadar onlarca ürün incelendi; içlerinde öldürücü GDO olduğu anlaşıldı.

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programı, Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) dosyasını açtı.

 

Fransız bilimadamları, geçtiğimiz günlerde GDO'lu mısırla beslenen farelerin yüzde 80'inin kansere yakalandığını ileri süren bir araştırma yayınladı.

 

Bu gelişme üzerine gözler bir kez daha GDO'lu gıdalara çevrildi. Birçok Avrupa ülkesi GDO'lu ürünlere yasaklama getirdi. Türkiye'de ise hayvan yemi amaçlı ürünlerin dışında GDO'lu ürünlerin, ithalat ve tarımı yasak.

 

Ancak hayvan yemi olarak yurda giren GDO'lu ürünlerin gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılıp kullanılmadığını araştıran Deşifre ekibi, farkında olmadan yediğimiz gıdalardaki GDO'nun izini sürdü.

 

İstanbul genelinde çok ünlü marketlerden toplanan 30 farklı numuneyi Türklab üyesi yetkili laboratuvarlarda analiz ettiren ekip, çikolatadan dondurmalara, cipslerden et ürünlerine varıncaya kadar 30 farklı numunenin bir çoğunda GDO'ya rastladı.

 

Raflardaki tehlike

Analizler sonunda 3 adet bilindik marka dondurma, 1 adet salam, 3 adet sosis, 5 adet ünlü marka çikolata, 4 adet markalı köfte, 6 adet un, 1 adet ünlü bir marka mısır gevreği ve cipsi, 1 paket domates çorbası ve 1 adet salça GDO'lu çıktı. (Takvim)

Keyword : Öldüren GDO Markette Çıktı haberi , Öldüren GDO Markette Çıktı oku , Öldüren GDO Markette Çıktı konusu , Öldüren GDO Markette Çıktı hakkında , Öldüren GDO Markette Çıktı manşeti , Öldüren GDO Markette Çıktı perde arkası , Öldüren GDO Markette Çıktı olayı , Öldüren GDO Markette Çıktı son dakika , Öldüren GDO Markette Çıktı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com