27.09.2012 - 20:44
Okunma (1250)
Yorum (0)
Paylaş

Komedi Devam Ediyor….

Komedi Devam Ediyor….

Milli Eğitim Bakanlığı’nda komedi devam ediyor.

Önce zaten 8 yıllık zorunlu eğitime devletin binaları yetmezken zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde apar topar 12 yıla çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını bilmez bir halde icraatlarına devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Yönetici ve Öğretmenlere Uzaktan Eğitim kapsamında yaptığı paylaşımlarda ülkemizde 1-4 sınıflarda ders saatinin Avrupa Ülkelerine göre fazla, 5-8 sınıf derslerinin ise az olduğunu söylemişti. Bu kapsamda Talim Terbiye Kurulu tarafından yapılan düzenlemede  1-4 sınıfların ders saati aynı kalırken, 5-8.sınfların ders saatleri kademeli olarak 36 saate çıkarılmış ve okullarda dersle sabah 07.00 de başlayıp akşam 19.00 de biter duruma gelmiştir.

Ayrıca 60-66 ay meselesinden dolayı birinci sınıflara şubat ayında girilen sayıda kitap gönderilmiş bu nedenle ülkemizde hemen hemen tüm birinci sınıflara eksik kitaplardan dolayı kitap dağıtımı yapılamamıştır. Bakanlık okullarda 60-66 ay arası çocukların okula başlama oranını tahmin edip kitap bastıramamış okullara gönderememiştir.

Seçmeli ders uygulamaları okulların kimyasının bozmuş fiziki imkansızlıklar dolayısıyla öğrenciler hiç seçmedikleri dersleri okumak zorunda kalmışlardır.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığındaki komedi branş değişikliği ve becayiş uygulaması ile tavan yapmıştır. Bir çok alanda yetersiz sınıf öğretmeni branş değişikliği başvurusu yapmış ve eğitim öğretim ortamında bir kambur daha meydana gelmiştir.

Eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen personel hareketliliği sona ermemiş becayiş uygulaması ile de doruğa ulaşmıştır.

Okullar eğitim öğretime hazırlanamamış kasalarında kayıtlarda para alamadıkları için bir kuruş olmayan okul müdürleri kaynakları kullanamamakla suçlanmıştır.

Ne diyelim biz bu filmi her eğitim öğretim yılı başında seyrediyoruz.Ama bu sene daha bir komik….

Keyword : Komedi Devam Ediyor…. haberi , Komedi Devam Ediyor…. oku , Komedi Devam Ediyor…. konusu , Komedi Devam Ediyor…. hakkında , Komedi Devam Ediyor…. manşeti , Komedi Devam Ediyor…. perde arkası , Komedi Devam Ediyor…. olayı , Komedi Devam Ediyor…. son dakika , Komedi Devam Ediyor….

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com