25.09.2012 - 18:18
Okunma (1108)
Yorum (0)
Paylaş

Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek!

Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek!

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik bir bilgilendirme servisi için iş birliği yaptı

17 milyon öğrencinin her türlü okul bilgisi bundan böyle Veli Bilgilendirme Servisi sayesinde cebe gelen SMS’lerle takip edilebilecek.

 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye çapında tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik Veli Bilgilendirme Servisi için iş birliği yaptı. Servisten, açık öğretim dâhil olmak üzere toplam 17 milyon öğrencinin velisi faydalanabilecek.

 

Veli Bilgilendirme Servisi’ne abone olan velilere, öğrencinin okul devamsızlık durumu, sınav tarihleri, sınav notları, ödev programları, proje performans sorumlulukları, genel duyurular gibi pek çok bilgi SMS olarak gönderilecek. Öğrenci hakkında oluşan her yeni durum, otomatik olarak SMS ile bildirilecek.

 

NASIL KAYIT OLACAKSINIZ?

 

MEB Veli Bilgilendirme Servisi’nden faydalanmak için öğrencinin TC kimlik numarasını 8383’e kısa mesajla göndermek yeterli. Yapılacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dâhil haftalık 0,5 TL ile ücretlendiriliyor.

 

 

SERVİSİN GELİRİ NE OLACAK?

 

Veli Bilgilendirme Servisi’nden elde edilecek gelir ile Milli Eğitim Bakanlığı her ay Türkiye’nin farklı bölgelerinde yeni derslikler yapmayı hedefliyor.

 

Turkcell ve MEB iş birliği ile hayata geçirilen Veli Bilgilendirme Servisi ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezi  ALO 147  ya da e-okul.meb.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi almak mümkün.

 

 

Keyword : Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! haberi , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! oku , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! konusu , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! hakkında , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! manşeti , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! perde arkası , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! olayı , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek! son dakika , Bu Habere Öğrenciler Çok Üzülecek!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com