23.09.2012 - 15:50
Okunma (1127)
Yorum (0)
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır.

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu yayımladı. Söz konusu kılavuzun GENEL AÇIKLAMALAR başlıklı bölümünün 1.5 maddesinde; " 2012 yılında il içi, iller arası ve özür durumundan yer değişikliği yapılan öğretmenlerin il içi alan değişikliğine başvuruları kabul edilmeyecektir"  sınırlaması yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 44.maddesi alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeleri düzenlemiştir. Bu maddede söz konusu sınırlamayı haklı kılacak bir dayanak bulunmamaktadır. Dolayısıyla 2012 yılında gerek il içi ve iller arası, gerekse özür grubu nedeniyle yer değişikliği yapan öğretmenlerin alan değişikliği hakkının sınırlaması açıkça hukuka aykırıdır.

Anılan yönetmelik hükmünde alan değişikliği takviminin bakanlık tarafından Haziran ayı içerisinde belirleneceği düzenlenmiştir. Bakanlık bu düzenlemeye uygun bir takvim belirlememiş, özür grubundaki yanlış uygulamaları gidermek için bu düzenlemeyi kullanmaktadır. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı yanlış uygulamalarının bedelini bir kez daha öğretmenlere ödetmek istemektedir.   Bu nedenle söz konusu haksız durumun en kısa sürede giderilerek kılavuzun 1.5 maddesindeki sınırlamanın kaldırılması gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile sendikamız görüşlerini paylamış ve öğretmenlerimizin karşı karşıya bırakıldığı bu soruna acil olarak çözüm üretilmesi gerektiğinin altı bir kez daha çizilmiştir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bu hatadan dönmezse kılavuz hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle hukuksal süreç başlatacağımız ve gerekli diğer adımları atacağımız bilinmelidir.

 

Keyword : Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. haberi , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. oku , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. konusu , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. hakkında , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. manşeti , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. perde arkası , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. olayı , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır. son dakika , Milli Eğitim Bakanlığı Hukuka Aykırı Olarak Öğretmenlerin Alan Değişliği Hakkını Elinden Almaktadır.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com