23.09.2012 - 15:35
Okunma (1060)
Yorum (0)
Paylaş

24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın!

24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2012 – 2013 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında bu yıl 4+4+4 modelinin uygulanacağını, eğitim sisteminde yapılan bazı reform ve değişikliklerle eğitim sisteminin demokratik bir form kazanmaya başladığını ve yapılanları bir milat olarak gördüklerini kaydederek, “Okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim gören tüm öğrencilerimizin, tüm eğitim çalışanlarımızın 2012-2013 eğitim öğretim yılını kutluyor, başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

 

Gürkan Avcı “Bir milletin gelişmişlik ölçütü, gençliğinin eğitim hizmetlerinden memnun ve mutlu etmesi ile ölçülür. Ekonomik sorunları çözülmemiş eğitim ordusuyla, eğitimde çeşitli negatif ayrımcılıklara uğramış, mecalsiz ve takatsiz bırakılmış öğrencileri ve velileri ile gelişmiş, memnun ve mutlu bir Türkiye yaratmamız mümkün değildir. Eğitim sisteminde yapılan reformların bir çoğunu destekliyor ve önemsiyoruz. Yaşanan sorunların geçiş dönemine has sıkıntılar olduğunu düşünüyor ve yapıcı eleştirilerle yön göstermeye gayret ediyoruz. Fakat öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının talebi; ‘’eşit işe eşit ücret’’ mantığından daha önemli olan ‘’yapılan işin önem ve mahiyetine göre hak edilen ücret’’ anlayışına göre maaş verilmesi, gerçekleşen enflasyon üzerine milli gelirdeki büyümenin maaşlarına yansıtılmasından ibaret olan son derece makul ve meşru bir taleptir. Bu itibarla, öncelikle 18. Milli Eğitim Şurasında alınan karar gereği ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye verilmesini istiyoruz” dedi.

 

18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak teklif sunduklarını ve bu önerilerinin oy çokluğuyla kabul edilerek şura kararı haline geldiğini hatırlatan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı,  Kamuda ‘Eşit işe eşit ücret’ uygulamasını gerçekleştirmek için çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede öğretmenlerin unutulduğunu ve kamuda en düşük ücret alan kesim haline geldiğini kaydederek, “Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasımda kutlanacak olan ‘Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini istiyoruz. Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan ‘Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde unutulan öğretmenleri hatırlamalarını ve öğretmenlerimizin ikramiyelerini ‘Öğretmenler Günü’ne yetiştirmelerini bekliyoruz” dedi.

 

Ek ödemelerin tüm kamu çalışanlarının yararlanabileceği şekilde maaşlara ve emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini vurgulayan Gürkan Avcı, “Eşit işe eşit ücret kararnamesinin kendisi eşitsizliğe yol açtı. Düzenlemenin objektif ve işlevsel bir anlamı yoktur. Bu düzenleme ile orta direğin simgesi olan eğitimciler ve küçük memurlar onore edilmiyor. Hükümet, bir an önce, başta okul ve üniversitelerde çalışan eğitimciler olmak üzere tüm düşük ücret alan çalışanları kapsayacak şekilde yeni bir yasal düzenleme yapma yoluna gitmelidir” dedi.

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! haberi , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! oku , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! konusu , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! hakkında , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! manşeti , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! perde arkası , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! olayı , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın! son dakika , 24 Kasım İkramiyemiz Unutulmasın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com