28.01.2012 - 15:17
Okunma (1066)
Yorum (0)
Paylaş

Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor

Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor

Türk Kızılayı, kış aylarında kan bağışlarında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Türk Kızılayı, bunda enfeksiyonlardaki artışın etkili olduğu bildirildi.

Türk Kızılayı, kış aylarında kan bağışlarında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Türk Kızılayı, bunda enfeksiyonlardaki artışın etkili olduğu bildirildi. Türk Kızılayı, sağlıklı bireyleri kan bağışına devat etti.

 

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, özellikle kış aylarının yaşandığı bu dönemde kan bağışlarında ciddi azalma gözlendiği belirtilerek, kış aylarında bağışının öneminin daha da arttığı vurgulandı. Türk Kızılayı’nın yürüttüğü önemli hizmetlerden birinin kan hizmetleri olduğu belirtilen açıklamada, "Bu sosyal sorumluluk bilinci doğrultusunda çalışmalarını yürüten Türk Kızılayı, ülkemizin sağlık ve sosyal alandaki en önemli problemlerinden biri olan, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen "Ulusal Güvenli Kan Temini Programını" Sağlık Bakanlığı’nın himayesi altında, 2005 yılından itibaren başarı ile yürütüyor. Programın hedefi ülkemizin yıllık toplam kan ihtiyacı olan 1 milyon 800 bin ünite kanın tamamının gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlanması." denildi.

 

Kış aylarından kan bağışlarının düştüğü belirtilen açıklamada, "Yıl boyunca gerek Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri gerekse gezici ekiplerle alınan kanlarla, ülke kan ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’i Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor. Ancak, kan bağış merkezlerindeki bağış oranının daha düşük olması sebebiyle özellikle olumsuz hava şartlarının yaşandığı kış mevsiminde kan bağışı oranlarında düşüş gözleniyor. Enfeksiyonlardaki artışın da bu düşüşteki katkısı, yadsınamaz bir gerçek. Rakamlara baktığımızda, 2011 yılına bir ayda toplanan kan bağışı sayısı ortalama 120 bin ünite iken, aynı yılın kış aylarında bu sayı ortalama 100 bin üniteye geriliyor. Bu rakamlar kan bağışında yüzde 17’lik bir düşüşü ifade ediyor. Oysa, yapay olarak üretilemeyen, sadece insandan elde edilebilen kan ürünlerine olan ihtiyaç artarak devam ediyor. Bizlere düşen, hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğu unutmamak." denildi.

Keyword : Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor haberi , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor oku , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor konusu , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor hakkında , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor manşeti , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor perde arkası , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor olayı , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor son dakika , Kış Aylarında Kan Bağışı Azalıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com