13.09.2012 - 17:13
Okunma (1321)
Yorum (0)
Paylaş

Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır!

Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır!

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, geçen gün Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi. Böylece Mesleki ve Teknik liseler, Kız Meslek Liseleri  ve İmam Hatip Lisesi mezunlarının bu yıldan itibaren Polis Akademisi'ne girebilmesinin yolu açılmış oldu.

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İmam Hatip Lisesi mezunlarının askeri okullara başvuramadığını belirterek, polis okullarında olduğu gibi askeri okulların da imam hatiplilere açılmasını istedi.

 

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, İmam Hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları’na müracaat edemediklerini belirtti. Bir dönem dahi İmam Hatip Lisesine devam edenlerin askeri okullara başvuruda bulunamadığını ifade eden Avcı, kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu için yıllar önce en büyük hayali olan Harp Okulunun sınavlarına başvuramadığını belirtti.

 

Avcı, “Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz. Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Her şeyin çözümü eşitlikçi bir demokratik eğitim sisteminde yatmaktadır. Eğitim sistemine özgürlükçü, halkçı ve demokratik yenilikler kazandırılmaya devam edilmesini istiyoruz” dedi.

 

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderlerini eğitim sistemindeki ayrımcılığı ortadan kaldırmaya davet ettiğini söyleyen Avcı “İmam Hatip Liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da Meslek liselilere ve İmam Hatip Liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa biran önce son verilmesi gerekir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’i her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum” dedi.

 

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! haberi , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! oku , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! konusu , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! hakkında , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! manşeti , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! perde arkası , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! olayı , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır! son dakika , Gençlerin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılmalıdır!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com