28.01.2012 - 14:31
Okunma (1203)
Yorum (0)
Paylaş

DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli

DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli

 

Avrupa Birliği’nin kurum ve komisyonları ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nu ziyaret ve karşılıklı bilgilenme amacıyla Brüksel’de bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İmam Hatip Liselerindeki başörtülü öğrenci avından, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasına ve memurları şok eden Toplu Sözleşme yasa tasarısına kadar gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

 

Bursa İnegöl İmama Hatip Lisesindeki öğrencilerin başörtüsü ile derslere girdikleri ve kız-erkek ayrı sınıflarda ders gördükleri iddiasıyla müfettişler tarafından haklarında tutanak tutulması ile tekrar ülke gündemine gelen söz konusu haberlerle ilgili “Başörtü yasağının imam hatiplerde de uygulanması daha enteresan bir durum” şeklinde değerlendirmelerde bulunan Avcı, şunları söyledi;

 

EĞİTİMDE YASAK ve BASKILAR SON BULMALI

“Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda önemli mesafeler alan Türkiye’nin, halen öğrencilerin kılık kıyafetiyle uğraşıyor olması üzüntü vericidir. Türkiye'nin de altına imza attığı insan hakları belgelerinde “din özgürlüğü” vardır ki dini hassasiyetlerle İmam Hatip liselerine gelen kız öğrencilerimize dönük yasak ve baskılar din özgürlüğüne ve eğitim hakkına aykırı olması hasebiyle hukuka da aykırıdır. Bu nedenle başını örten kızlarımızın bu tercihlerine saygı göstermek, eğitimdeki antidemokratik, yasakçı mevzuat ve uygulamaları kaldırmak ve kılık kıyafet özgürlüğünü tesis etmek Türk eğitim sisteminin temel ihtiyaçları arasındaki yerini korumaktadır”

 

SİVİLLEŞMEYE DEVAM EDİLMELİ

“Milli Güvenlik Bilgisi dersinin kaldırılarak, bu dersin konularının vatandaşlık bilgisi dersinin içinde, sivil öğretmenler tarafından verilecek olmasını sivil ve demokratik eğitim sistemine geçiş sürecinde devrim niteliğinde bir karar olarak görüyoruz. Öğrenci, öğretmen ve velileri fişleme olaylarından, okullara kışla görüntüsü verme eleştirilerine kadar birçok olumsuzluklara zemin hazırlayan milli güvenlik dersi uygulamasının kaldırılıyor olması sevindiricidir. Militarist ritüellerin ve otoriter uygulamaların eğitim ortamlarından uzaklaştırılması adına okullarımıza kışla görüntüsü veren forma ve tek tip kıyafet dayatmasının da kaldırılarak öğrenci ve öğretmenlerimize özgür ve serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini istiyoruz”

 

HÜKÜMET MEMURLARI ŞOK ETTİ

“12 Eylül referandumunda Türkiye’nin özgür ve demokratik bir ikime kavuşacak olması yanı sıra memurlara toplu sözleşme hakkı tanıyor olması münasebetiyle “Evet” cephesinde yer alarak, ciddi desteklerde bulunmuştuk. Memur maaş zamlarının, Bakanlar Kurulunun etkisinin kaldırılarak bağımsız hakem heyeti tarafından belirlenecek olması, bu münasebetle ücretlerin daha yüksek oranlarda iyileştirilmesi, maaş adaletinin sağlanması gibi hususlarda oldukça ümitliydik. Fakat Toplu Sözleşme yasa tasarısı ümidimizi boşa çıkarmıştır. Yeni düzenlemeyle Hakem Heyeti’nin yapısında top yine Bakanlar Kurulu’na atılmıştır. Biz memurlara toplu sözleşme hakkından sonra grev ve siyaset hakkı verilmesi gerektiğini söylerken, memurlara son dakika golü atılmıştır. Yapılanları kabul etmiyoruz. Memurlara, İLO normları düzeyinde ve AB kriterleri doğrultusunda sendikal ve demokratik haklar verilmelidir”

D. Eğitimciler Sendikası

 

Keyword : DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli haberi , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli oku , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli konusu , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli hakkında , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli manşeti , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli perde arkası , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli olayı , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli son dakika , DES:Eğitimde Sivilleşmeye Devam Edilmeli

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com