03.09.2012 - 18:54
Okunma (1271)
Yorum (0)
Paylaş

42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var

42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katıldığı televizyon programında uygulamalarının doğruluğunu savundu ve özür hallerini kabul edilmez bulduğunu tekrarladı. "Hüseyin Beyin ve Nimet Hanımın çözüm üretmeye çalışmalarından gocunmuyorum. Benim bildiğim bilgilere sahip olsalar böyle konuşmazlardı." dedi.

 

 

Bu sene il içi iller arası sağlık eş durumu gibi özürler için yer değiştirme talebi 156 bin. Ben bu rakamları söylediğim zaman uzmanlarımın beni yanılttığı iddia ediliyor. Bilgi alt yapımız üst düzeydir. Her şeyi bilişim anlamında görebiliyoruz. Bu 156 bin öğretmenden toplam özür talebi 50 bin civarındadır. 156 bin değişiklik isteğinden 24 bin eş durumu talebiyse bunların hepsini nereye taşıyabilirim? Bundan 3-4 yıl önce kadro doluluk oranı % 55 oranındaydı. Nimet Hanım dönemi ve benim dönemimde alınanlarla birlikte %85.6 doluluğa ulaştık. Dolu olan kadroya öğretmen taşıyabilir miyim?

 

Talep kontrolsüz şekilde artıyor. Büyük bir çıkmaza girdik. Eğer tüm kadrolarımızı doldurursak bu kez eş ataması bekleyen öğretmen sorunuyla başbaşa kalacağız. Bu kez özür bekleyenler öğretmen atamayın diye mi gösteri yapacaklar?

 

Sistemi değiştirdik. Ortaya çıkan sıkıntıları tüm kesimler paylaşmak zorundadır. Ortaya çıkacak sorunlara öğretmenler katlanmak zorundadır. Geçen yıl 5. Sınıfı okutan öğretmenler 1. Sınıftan başlayacak. 42 bin sınıf öğretmeni norm fazlamız var. Onları mağdur etmemek için özür atamalarını yapamadık. 7 bin asker eşi yer değiştirmek istiyor. Genel çıkarları özel çıkarlara feda edemeyiz. Eş ataması yapamayacaklarımızın durumunu tekrar gözden geçireceğiz. Gönderemiyorsak bu gerekçelerimizin arka planını anlatmaya çalışıyorum. Bir tercih yapmak zorundayız. Bir öğretmenimizin maliyeti 3 bin lira. Bir öğretmenin yıllık maliyeti 36 bin lira. Biz 33 bin norm fazlası öğretmen varken 1 milyon 100 bin lira maliyeti var. Buna katlanmak zorunda mıyız? Biz bu norm fazlası öğretmenleri bir kenarda mı tutmalıyız. Anadolunun değişik yerlerinde görev mi vermeliyiz.

Öğretmenler sosyal medyada kulis yapıyorlar. Ben buradan söylüyorum. Öğretmen doğudan Uşak’a istiyor eşi neden doğuya istemiyor. Sistem üretmeli ve buna uymalıyım. Bütün eleştirilere baktığımda eğitim odaklı çalışmalardan çok öğretmen lobilerine göre konuşuluyor.

 

Hüseyin Beyin ve Nimet Hanımın çözüm üretmeye çalışmalarından gocunmuyorum. Benim bildiğim bilgilere sahip olsalar böyle konuşmazlardı.

 

Özür istekleri kendi durumlarından değil genel olarak kulis yapıyorlar.

 

Biz en ücra köşedeki çocuğa öğretmen göndermek zorundayız.

 

ŞUBATTA İLK ATAMA OLMAYACAK!

Keyword : 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var haberi , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var oku , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var konusu , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var hakkında , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var manşeti , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var perde arkası , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var olayı , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var son dakika , 42 Bin Norm Kadro Fazlası Öğretmenimiz Var

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com