01.09.2012 - 17:00
Okunma (1105)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum

Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum

 

Başbakan , Kanaltürk televizyonunda katıldığı programda Eğitimle ilgili çok merak edilen sorulara cevap verdi.. Kamudanhaber sitresi olarak programı eğitim camiası adına sizler için takip ettik. İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları ve konuşmasının özeti..

 

 

Başbakan Erdoğan, öğretmen atamalarında ailelerin parçalandığı şeklindeki soruya değinirken "Her öğretmenin atandığı yere okul yapılması mümkün değil. Öğretmen atamaları nedeniyle batıda yığılma meydana gelirken doğuda da büyük boşluklar oluşuyor. Atamalardan  kaynaklanan sorunları gidermek için tüm bakanlıkları kapsayan bir çalışma yapılması talimatını verdim.

İkinci eğitim, gece eğitimi konusunda biz "harç denilen" katkı payını kaldırdık. Bununla biz 1 milyar 350 milyon fatura getiren ödemeyi kaldırdık. Bunun dışında başka birşey yapma durumumuz yok. Başka şeyler yapmak bütçeyi çok zor durumlara sokar.

Ben öğretmenlerimi severim, bugün yakındıkları konularda onlara katılmıyorum. Göreve geldiğimizde 800 tl ücretle göreve başlarken bugün ise yeni atanan öğretmenler 1.800 tl ücret alıyorlar. Müdürlerin bazıları okullarına çok özen gösterirken bazı müdürler ise malesef hiçbirşey yapmadan bekliyorlar.

 

Okul müdürlerinin okulları eğitim öğretime maddi kaynak yetersizliği sebebiyle hazırlayamaması bugün mü ortaya çıkıyor. Okullara ödenek gönderilmiyorsa, bunu yetkili mercilere bildirmeliler. Bu yerlerde sorunu çözemiyorsa benim özel kalem müdürüme bu konuyu okul müdürleri iletebilir.

 

Kimse kusura bakmasın ben dobra konuşmayı seven bir insanım. Okullarına evi gibi bakan müdürlerim var. Bunun yanında hiç umursamayan müdürlerde var onlarda hiç kusura bakmasın.

66 aylık veya 444 konusunda bir karşı kampanya var. Çocukları için rapor alanları evlatlarına ihanet içindedirler. Çocukların hiçbiri geri zekalı değil. Dünyada uygulamalar belli. Ailelerimizde durum ortada. Okul öncesi eğitimi kaldırdığımızı söylüyorlar. Tam aksine biz bunu daha da yaygınlaştırma gayretindeyiz. Okul öncesi eğitimi çok daha yukarı çekmeye çalışıyoruz. Biz bir sistem oturtuyoruz. Bunu oturtmak için belki bir iki senemizi alabilir. Birilerini ekrana çıkartıp konuşuyorlar. Araştırıyoruz arkasında kolejleri olduğu ortaya çıkıyor. Biz en fazla kadro tahsisi en fazla ödeneği milli eğitime yapıyoruz. Derslik konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Dersanelerin kaldırılması sorunu var. Dersanelere sesleniyorum gelin dersaneleri birleştirin biz de size öğrenci gönderelim. Anadolu'da vatandaş davarımı malımı satıp çocuğumu dersaneye göndereceksem bu okul niye. Vatandaş haklı. Bu sistem parası olana çalışıyor. Okulunu bitiren üniversiteye girme şansını yakalasın. Hem dersane hem okul olmasın. Dersane sahipleri bu konuda adımlarını atsın yatırımlarını yapsın. O gün hemen karşı tepki gösterildi. Bugün bu olayı çözme noktasındayız.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum haberi , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum oku , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum konusu , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum hakkında , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum manşeti , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum perde arkası , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum olayı , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum son dakika , Öğretmenlerin Maaşlarından Yakınmaları Konusuna Katılmıyorum

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com