01.09.2012 - 16:56
Okunma (1246)
Yorum (0)
Paylaş

66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek?

66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek?

 

İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin derslerine girecek olan öğretmenler öğrencilerini nasıl eğitecek, onlarla diyaloğu nasıl olacak?

 

 

İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin derslerine girecek olan öğretmenler öğrencilerini “şarkı haline getirilmiş sözlerle” sınıfa girmeleri, teneffüse çıkmaları ya da eve gitmeleri için yönlendirecek.

 

İlkokula yeni başlayacak çocukların derslerine girecek öğretmenler için Talim ve Terbiye Kurulu’nca hazırlanan 12 haftalık öğretmen kitabında 66 aylık çocuklara ilişkin yönlendirmeler dikkat çekiyor.

 

Öğretmenler bir hafta boyunca derslerin biteceği saat 12.00’ye kadar öğrencileri kartlarla motive edecek.

 

Öğretmen, “Okuldayız, resim yapacağız, oyun oynayacağız, şarkı söyleyeceğiz” diyerek “sanat, oyun, spor” içeren kartları tahtaya yapıştıracak.

 

Her etkinlik bitiminde saat gösterilerek kartlar tahtadan çıkarılacak.

 

Tüm kartlar tahtaya yapıştırılıp alındıktan sonra öğrencilerin dikkatleri saate çekilerek “Etkinliklerimiz bitti, şimdi evlerimize gitme zamanı” açıklaması yapılacak.

 

Teneffüs bitiminde öğrencilerin sınıflarını bulabilmeleri için veya teneffüse çıkmaları için öğretmen, zille birlikte şarkı söyleyecek.

 

Öğretmen örneğin “Zil çaldı 1-A yanıma toplandı, zil çaldı herkes eve/oyuna dağıldı” gibi cümleleri, bilinen bir ezgiyle ya da okul ziline uydurarak söyleyecek.

 

ANADİL SEVGİSİ

 

Okuma çalışmalarının metinlerini ve kitaplarını öğretmen belirleyecek.

 

Ancak “Az metinli çok görselli hikâyeler seçmeleri” ve önceliği anadil sevgisinin yerleşmesine vermeleri uyarısı yapıldı.

 

Kalemi yanlış tutan, sırada yanlış oturan öğrenciler takip edilecek.

 

Öğrencilere kalemi kavrayan parmak sayısını artırma, kâğıdı dik değil eğik tutma, sıraya belli bir mesafede durma öğretilecek.

 

Çocukların okula uyumu için anne ve babalarının öğrencilik yıllarına ait fotoğraflarını sınıfa getirmeleri istenecek.

 

Öğrenci anne ve babasından okula başladığı ilk gün hissettiklerini anlatmasını isteyecek ve bunu sınıfta paylaşacak.

samanyolu haber

 

Keyword : 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? haberi , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? oku , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? konusu , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? hakkında , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? manşeti , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? perde arkası , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? olayı , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek? son dakika , 66 Aylık Çocuklar Nasıl Eğitilecek?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com