30.08.2012 - 18:56
Okunma (1175)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir

Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir. Eğitim ordusunda ayrımcılık yapılmamalıdır” dedi.

 

Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi kararının Kasım 2010 tarihinde yapılan 18. Milli Eğitim Şurasında sendika başkanı olarak verdiği teklifin oy çokluğuyla kabul edilmesi ile şura kararı haline geldiğini anımsattı.

 

Milli Eğitim Şura kararlarının en yüksek ve kapsamlı danışma ve istişare toplantısı ve kararları olduğunu, bu itibarla bağlayıcılığı bulunduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hazırlık ödeneğinin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini MEB den yazılı olarak da talep ettiklerini de ifade etti.

 

24 KASIM İKRAMİYESİ UNUTULMASIN

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 700 lira olarak tanzim edilen eğitim-öğretim ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi gerektiğini, sendika olarak bu sorunun çözümüyle alakalı gerek milli eğitim şurası başta olmak üzere farklı platformlarda da büyük mücadele verdiklerini ve kararlar alınmasını sağladıklarını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim eski bakanı Nimet Çubukçu’nun başkanlığında toplanan 18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her yıl 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak teklif sunduklarını ve bu önerilerinin oy çokluğuyla kabul edilerek şura kararı haline geldiğini de hatırlattı.

 

Gürkan Avcı, eğitimcilerin ikramiyelerinin bu yıl ki yapılacak Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini beklediklerini dile getirerek, “Şura da önemli kararlar alındı. Türk Eğitim Sisteminin geleceği için ümit verici konular karara bağlandı’ dedi. Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenerek, eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini ve öğretmenlere verilecek bir maaş ikramiyenin bu yıl ki 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini istedi.

 

MEB’DE DEVRİMLERE DEVAM

Gürkan Avcı, “Yıllardır cesaret edilemeyen sarmal sorunları reforme ederek, milli eğitimi haksız birçok uygulama, gelenek ve iltimastan kurtaran Sayın bakanın, ustalık dönemine yakışır işler yapacağına, kangren haline gelmiş eğitim sisteminin sorunlarını çözeceğine inanıyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitime toplu geçiş kaosu nedeniyle ve uygulanma sürecinde öğretmenlerin norm, tayin ve eş durumu sorunları başta olmak üzere eğitim yöneticilerinin güncel problemleri ivedilikle çözülmelidir. AB’li, ABD’li uzmanların, tercüme odalarından çıkmayan sözde akademisyenlerin, basiretsiz bürokrat ve günü kurtarmak isteyen siyasetçilerin telkin ve dayatmaları neticesinde ucubeye dönmüş, rayından çıkmış eğitim sistemimizin getirildiği tehlikeli noktayı bertaraf ederek bilimsel, çağdaş, demokratik, eşitlikçi ve adaletli bir seviyeye çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası

Keyword : Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir haberi , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir oku , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir konusu , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir hakkında , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir manşeti , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir perde arkası , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir olayı , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir son dakika , Eğitim Ödeneği Herkese Verilmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com