28.08.2012 - 17:47
Okunma (3875)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor

Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor

Yapılan bir araştırmada bebek sahibi olduktan sonra çalışmaya devam eden annelerin işi bırakanlardan daha mutlu olduğu tespit edildi.

ABD’deki Pennsylvania State Üniversitesi’nde yapılan araştırmada ilk kez anne olan kadınların işe geri dönmesinin fiziksel ve ruhsal yönden olumlu sonuçlar doğurduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları ekonomik özgürlüğün ve iş yerindeki sosyal etkileşimin genç annelerde doğumdan dolayı oluşabilecek stresi azalttığını belirtti.

Araştırmayı yürüten ekibin lideri olan Profesör Adrianne Frech uzmanların genç kadınları, bir aile kurmadan önce bir işte çalışmaları konusunda cesaretlendirdiğini, böylelikle doğum yaptıktan sonra geri dönebilecekleri bir “amaçları” olabildiğini söyledi. 

Frech sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle uzman oldukları bir konuda çalışarak ve bu isten para kazanarak yaşam amacı ediniyorlar.”

Bilim insanları çalışmayı 1978-1995 yılları arasında anne olan 2540 kadın üzerinde gerçekleştirdiklerini ve yapılan değerlendirmeler sonucunda çalışma hayatına geri dönen kadınların, ev kadını olanlardan daha mutlu olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Keyword : Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor haberi , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor oku , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor konusu , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor hakkında , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor manşeti , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor perde arkası , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor olayı , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor son dakika , Çalışan Anne Kendini Mutlu Hissediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com