28.08.2012 - 17:35
Okunma (1408)
Yorum (0)
Paylaş

Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor

Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor

NASA, Mars'tan gelen ilk yüksek çözünürlüklü görüntüleri basınla paylaştı.

 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından kızıl gezegen Mars'a gönderilen uzay aracı Curiosity yeryüzüne fotoğraflar göndermeye devam ediyor. NASA, gezegenin kimyasal bileşimini bulmak için fotoğraflar üzerinde çalışıyor.

 

Bu fotoğraflar arasında, NASA'nın geçen hafta paylaştığı Curiosity'nin tekerlek izleri de bulunuyor. Fotoğraflarda, Curiosity'nin bulunduğu yerin 10 kilometre uzağında yükselen, 5 bin metrelik bir dağ yeralıyor.

Dağın katmanlardan oluştuğunu belirten bilimadamları, bunu bölgenin büyük değişimler geçirdiğinin bir göstergesi olarak yorumluyor.

Bilim adamları, bu katmanlar arasında, gezegende suyun varlığını kanıtlayacak madde bulmayı umut ediyor.

 

Nükleer yakıtla çalışan, bir otomobil büyüklüğündeki aracın bu dağın eteklerine 1 yılda gitmesi bekleniyor.

Curiosity'nin gönderdiği fotoğraflarda, katmanlar arasında bir karartı da göze çarpıyor. Mars gezegeninde haftaya ilk defa bir insan sesi yankılanacak. Salı gecesi Curiosity, ünlü Amerikan rap grubu The Black Eyed Peas'in "yıldızlara ulaşmak" isimli parçasını çalacak.

Keyword : Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor haberi , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor oku , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor konusu , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor hakkında , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor manşeti , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor perde arkası , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor olayı , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor son dakika , Mars'tan Gelen Fotoğraflar İnceleniyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com