22.08.2012 - 05:16
Okunma (1538)
Yorum (0)
Paylaş

Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu

Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu

4+4+4 sisteminden bir önceki yazımda bahsetmiş ve ne gibi sorunları beraberinde getirdiğini ve getirebileceğini dile getirmiştim. Sınıf öğretmenlerinin, bu sistem ortaya çıkar çıkmaz kafalarında oluşan huzursuzluklara, Milli Eğitim Bakanı ve bazı sendikaların endişe edilecek bir durum olmaması gerektiği, hiçbir sınıf öğretmeninin mağdur edilmeyeceği söylemlerinin asılsız olduğu şu an itibari ile ortaya çıkmıştır. Daha şimdiden parçalanmış ailelerin feryatlarını duyar gibiyim.

 

Aylardır kafa kurcalayan bu sistem öncelikle birçok sınıf öğretmeninin norm fazlası olmasına sebep olmuş, önce birçok sınıf öğretmeni bulundukları okullarda norm fazlası olup yer değiştirme zorunluluğunda bırakılmış ancak bu kadar fazlalık varken tercih ettikleri okullara yerleşememiş ve fazla konumda beklemektedirler. Arkasından 2012 il dışı yer değiştirme kontenjanına 7 il açılması ve bu illerin doğu illeri olduğunun görülmesi neticesinde sınıf öğretmenlerinin beklediği 2. kötü haber de gelmiştir.

 

Arkasından açılacak olan özür durumu yer değiştirmeleri için sınıf öğretmenlerinin midesi artık çok bulanmış olsa da öğretmenler, eşleri ayırmamak, sağlık özrüne yeteri kadar yer ayırmak, genel hayatı etkileyen durumları göz önüne alarak milli eğitim bakanlığının il dışı kontenjanları sınırlı tutup, özür durumuna fazla kontenjan ayıracağı düşünülmüştür. Sonunda sınıf öğretmenleri ve ailelerinin biraz olsun umut ettikleri kavuşma hayalleri bugün ortaya çıkan kontenjanlardan sonra yerini çok büyük bir üzüntüye bırakmıştır.

 

Bu sefer ortaya çıkan kontenjanlar ne mi diyor: il dışına verilen 7 tane ilden pek bir farkı yok. Sadece evet sadece 10 il yani geri kalan 71 ildeki aileler kavuşamayacak bu 10 ildeki açıkları ve bu illeri isteyen öğretmen yoğunluğunu da düşününce buralardaki bekleyen ailelerde çok fazla umutlanmamalı çünkü kontenjanlar buralarda da çok sınırlı.

 

Şimdi eğitimin temelini oluşturan, bizlerin yarı ana – babası sınıf öğretmenlerimizi bu hale koydunuz, ailelerinden koparmış oldunuz. Parçalanmış ailelerden beklentimiz ne boyutta? Öğretmen A ilinde, eşi B ilinde, çocuk ya A ya B ilinde yani ya anasız ya babasız. Şimdi tekrar merakkonusu bu öğretmenimizden bu ve bundan sonraki yıllarda ne verim bekliyoruz? Öğretmen bilse ki: bir sene daha dayanalım önümüzdeki sene kavuşuruz. Hayır bunun da garantisi yok. Kafası daima bu sorularla kurcalanan bir öğretmenden ne yazık ki geleceğimizin teminatı çocuklarımıza fayda beklenmez. Öğretmen, öğrenci, veli açısından bu kadar önemli olan bir konunun bu şekilde çözümsüz bırakılması son derece üzücüdür.

 

Umutsuzluğun dibine vurmuş olan saygı değer sınıf öğretmenlerimizin ve arkasındaki bir o kadar değerli ailesinin üzüntüsüne acilen çözüm bulunmalı ve bu öğretmenlerimizin özür durumları da göz önüne alınarak yer değiştirme işlemleri yapılmalıdır. Öncelikli olarak Bakanlığın il Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda geçen:” il genelinde fazla öğretmen varsa o il açık gösterilmesin” ibaresine çözüm bulunmalıdır. Örneğin ilin birçok yerinde açık olan okul var ama ilin genelinde norm fazlası var diye o il öğretmene açılmıyor.

 

Bunun biran önce düzeltilip açık okulların önceliğinin kavuşmak için sabırsızlıkla bekleyen öğretmenlere verilmesi gerekir. Bu yönde yerleştirilmelerin yapılmasının ardından oluşacak özür başvurusunun gerçekleşmemesine karşın Kılavuza derhal il/ilçe emrine atanmak istiyorum maddesi eklenmesi gerekir.

 

Sistemin gündeme geldiği günden bu yana, yaz tatilini, geçirdiğimiz Ramazan ayını ve içinde bulunduğumuz şu mübarek Ramazan Bayramını huzursuzluk içinde geçiren öncelikle sınıf öğretmenlerimiz ve tayin bekleyen diğer öğretmenlerimizi daha fazla üzmeden soruna çözüm bulacağınızı umuyor, özellikle de Sayın Başbakanımızdan, Sayın Bakanımızdan soruna biran önce çözüm bulmalarını bir anne, bir vatandaş olarak arz ediyorum.

 

NE OLUR GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİN FERYADINA KULAK VERELİM

 

Ajans32

 

 

Keyword : Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu haberi , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu oku , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu konusu , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu hakkında , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu manşeti , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu perde arkası , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu olayı , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu son dakika , Sınıf Öğretmenlerinin Korkusu Gerçek Oldu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com