22.08.2012 - 05:15
Okunma (1172)
Yorum (0)
Paylaş

Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı?

Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı?

“Bazı ilçe müdürleri illere 76. Maddeden yer değiştirmektedir.İllere şube müdürlüğü kadroları tahsis edildikten sonra birçok ilçe milli eğitim müdürü bu kadrolara atanmak için talepte bulunacaktır.“

 

Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri rotasyonun bir başka bahara kaldığı bakanlığın en üst bürokratları tarafından dillendiriliyor. Bu yıl yapılamayacağı, bireysel görüşmelerde açıkça ifade ediliyor. Ama hiç kimse çıkıp ta rotasyondan vazgeçtik diyemiyor.  Aslına bakarsanız gelecek sene bu vakitler taşra teşkilatı yöneticiler yine aynı işi yapacaklar. Bu sene bu rotasyon uygulaması sistemi ne kadar etkiler ise gelecek sene de o kadar etkileyecektir. Bunu alanda çalışan herkes biliyor.  Ama her zaman olduğu gibi imtiyazlı kadroların dediği olacak gibi! Bakın bizde net yazamıyoruz!

İki ay önce bu durumun aksine Bakanlıkta görüştüğümüz aynı bürokratlar rotasyonun yapılacağını söylüyorlardı. Hatta Genel Müdürümüz, Sayın Hikmet ÇOLAK bu hususta e konferansta açıklama da yapmıştı.İl müdürleri için düzenlenen konferansta taşra yöneticilerinin rotasyonu tekrar gündeme geldi.  Şimdi ne oldu da bundan vazgeçildi. Sayın Bakanın masasına kadar giden yönetmelik niçin bu sene uygulanamayacak?  Tabi bu konuda bir sürü senaryo uydurulabilir! Ortada duran bir gerçek var bu işten bu sene için vazgeçildiği yönünde! Aslında böyle bir yönetim anlayışı olamaz. Dün yapmaya karar verilen bir konuda, ısrar ile yönetmeliğin hazırlanması talebini iletip, yönetmelik taslağı hazırlandıktan sonra bu sene vazgeçtim demek. Bundan etkileneceklere yapılacak en büyük zulümdür.

Gelecek sene yer değiştirme yapılır mı? Bu sefer de seçimler bahane edilecektir. O zamanda uygulanmayacaktır. Bugün yeni eğitim sistemini bahane ederek bir yıl daha yerinde kalmayı garantileyen imtiyazlı bazı müdürler, gelecek yılda seçim ile tehdit edeceklerdir.

Ayrıca, yönetmelik yayınlandıktan sonra bir yıl beklemek, şikeli maç oynamak gibi bir durumu ortaya çıkaracaktır. Yer değiştirme için bölgeler ve kriterler belirlendikten sonra görevdeki yöneticilerden bir çoğu 76.maddeden yer değiştirmek isteyecektir. Kaldı ki bu yönde duyumlarda almaktayız. Bazı ilçe müdürleri, illere 76. Maddeden atanmaktadır. Şube müdürlüğü kadroları tahsis edildikten sonra bir çok ilçe müdürü bu kadrolara atanmak için talepte bulunacaktır. Bir yıl sonra ise atama talebini gerçekleştiremeyen taşra yöneticiler yer değiştirecektir. Yani Kürt Memo nöbete hikayesi gibi!

Kısaca bu sene yapılmayıp, gelecek sene yapılacak rotasyonu ben pişmiş aşa su katmaya benzetiyorum. Tadı tuzu olmadığı gibi adaletsiz bir uygulama olacaktır. Umarım yanılırız, bir sürpriz olur…

Mustafa DÖNMEZ

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? haberi , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? oku , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? konusu , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? hakkında , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? manşeti , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? perde arkası , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? olayı , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı? son dakika , Taşra Rotasyonu Bir Başka Bahara Yapılır Mı?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com