22.08.2012 - 05:08
Okunma (1304)
Yorum (0)
Paylaş

Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi?

Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi?

“2003-2008 yılları arasında sınavsız atanan şube müdürleri için Danıştay İkinci Dairesi önemli bir karara imza attı. Bireysel olarak açılan davada atamada hukuka uyarlık bulmadı. Toplu davaların önünü açacak ve emsal gösterilecek bir karar verdi.”

 

 

Şube müdürleri için Danıştay İkinci Dairesi önemli bir karar yayınladı. 2008 yılından önce sınavsız atanan şube müdürlerinin atamalarının hukuka aykırı olduğu kararını verdi. Bu karar emsal karar olabilir. Geneli kapsayacağını düşünmüyorum. Bireysel yapılan müracaat sonunda alınmış bir karar! Yalnız şube müdürleri bu kararı emsal gösterip mahkemelere müracaat edebilir. Atanmak istediği yerdeki şube müdürü sınavsız olarak , 2003-2008 yılları arasında atanmış ise MEB’in “kadro dolu” yazısını mahkemeye taşıyabilirler. Çankaya ilçe MEM de ki şube müdürlüğüne yapılan müracaat bu şekilde olmuştur. Şimdi üç şube müdürünün atama onayının iptali gerekmektedir” henüz süreç bitmedi”  iddiasında bulunulabilir. İdari Davalar Genel Kuruluna muhtemelen itiraz yapılacaktır. Ancak ortada yüksek mahkemenin kararı var.

MEB görevde yükselme yönetmeliğini 2006 yılında yayınladı. 2006 yılından sonra sınavsız yapılan şube müdürü atamalarının yönetmeliğe aykırı durumda olduğu bir gerçek… Her ne kadar TES in aldırdığı mahkeme kararından sonra( 2008)yapılan atamalar iptal edilmiş ise de MEB’in bürokratları O dönemde mahkemenin kararını doğru yorumlamadılar. Sadece tarihe bakıp iptalleri gerçekleştirdiler. Oysa 2006 yılında yayınlanan yönetmelik hükmü açık ve net.

Görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi hizmet grupları ve kadrolar (1)

MADDE 5- (Değişik:12.12.2008/27078 RG) (1) Görevde yükselmeye tabi görev grupları ve kadrolar:

a) Yönetim Hizmetleri Grubu;

1) Şube müdürü (Merkez ve taşra teşkilatı),

2003 yılında MEB görevde yükselme yönetmeliğini kaldırdı. Ancak Başbakanlığın Çerçeve yönetmeliği hükümleri yerli yerinde duruyordu. 1999 yılında yayınlanan yönetmelikte şube müdürlerinin sınavla atanacağı hükmü bulunmakta idi. Nasıl olsa yönetmeliği kaldırdım deyip O dönemde sınavsız şube müdürü atadılar.

Bu Yönetmelik, özel kanunlardaki düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla;

a)      13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kadrolarda,

Yönetmelik hükümleri yorum gerektirmeyecek kadar açık ve net…Kendi yayınladığımız yönetmeliklere uymaz isek adaleti nasıl sağlayacağız? Oyunu kuralına oynamak lazım! Mesela O dönemde bakanlık bürokratlarında birisi kalkıp ta Sayın Bakanım “ bu yaptığımız uygulama yanlıştır” deme cesaretini gösterebildi mi acaba? Bu gün, dün O cesareti gösteremeyenler yüzünden yüzlerce şube müdürü mağdur olabilir. Gelin bu memleketin çocukları arasında ayrım yapmayın…

 

*******

Doğrusu şimdi merak ediyorum. Bakanlık bu kararı uygulayacak mı? Çankaya MEB’de hakkında mahkeme kararı olan şube müdürlerinin görevlerine son verecek mi? Ya da daha ileri gidip mahkeme kararında belirtilen tarihler arasında yapılan atamaları tamamen iptal edecek mi?  İdari Davalar Genel Kurulu, Danıştay İkinci Dairesinin kararını onaylar ise ne olacak?  Bu sorular zihinleri karıştırmaya başladı. Ülke çapında  799 şube müdürü kadrosu münhal idi. 950 yeni kadroda tahsis edildi. 1749 şube müdürüne ihtiyaç var. Eğer toplu iptaller yaşanacak olursa bu sayı 2000 geçecektir.

Davut ÇALIŞKAN

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

Keyword : Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? haberi , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? oku , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? konusu , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? hakkında , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? manşeti , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? perde arkası , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? olayı , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi? son dakika , Sınavsız Şube Müdürü Atamalarının Tümü İptal Edilecek mi?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com