22.08.2012 - 05:03
Okunma (1104)
Yorum (0)
Paylaş

Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek?

Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek?

 

Hatay Milletvekili Mevlüt DUDU Zarar ediyor gerekçesiyle öğretmenevlerinin kapatılması konusunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sordu

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer/DINÇEJ* tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Mevlüt DUDU

CHP Hatay Milletvekili

 

Son yıllarda hükümetin eğitim ve öğretimle ilgili olarak radikal ve sadece kendi fikirleri doğrultusunda kararlar aldığı ve bu bağlamda da öğretmen evlerinin kapatılmasının gündeme geldiğini basında yer alan haberlerden öğrendik.

 

Öğretmenlerimiz ülkemizin her yerine göreve gitmek zorundadır. Kutsal görevlerini yerine getirirken; kişisel hiçbir lükslerini umursamadan, can ve mal güvenliği bile olmadan meslek aşkıyla görevlerini yerine getirirler.

 

Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gelişememiş bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimizin, zaman zaman medeniyetle bağlantısını sağlayan, bazen, güvenilir kalacak bir yer, bazen de meslektaşlarıyla sosyal etkileşim yeri olan öğretmenevleri; öğretmenlerimizin insanlık ve mesleki hayatlarının dengelenmesini sağlamaktadır. Zarar ediyor gerekçesiyle öğretmenevlerinin kapatılması bir çok öğretmenimizin mağdur olmasına sebep olacaktır.

 

1. Sosyal olarak, hem kendi meslek grubunun, hem de kamu personelinin; özellikle taşra illerinde güvende ve medeni bir şekilde barınmalarını ve mesleki dayanışmalarının devamını sağlayan öğretmenevlerinin, kuruluş amaçları arasında, kar etmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gelir sağlaması amacı var mıdır?

 

2. Son 10 yıllık dönem içerisinde hangi öğretmenevine hangi bütçe kaleminden ne kadarlık ödenek verilmiştir?

 

3. Öğretmenevlerinin; tamirat, tadilat ve personel giderleri nasıl karşılanmaktadır?

 

4. Sosyal devletin gerekleri arasında; devletin bazı görevleri kar amacı olmadan, sadece halka hizmet amacıyla yerine getirdiği bir gerçektir. Öğretmenevlerinin de bu amaçla işletilememesinin sebepleri nelerdir?

 

5. Öğretmenevleri kapatıldığında; taşrada görev yapan öğretmenlerimizin (özellikle bayan öğretmenlerin), tek başlarına, güvenli olarak kalabilecekleri, otel vb yerlerin olmadığı yerlerde, barınma ve mesleki desteklerinin sağlanması sorunlarıyla ilgili olarak ne gibi çözüm yollarınız bulunmaktadır?

 

6. Bakanlığınızın yazısında; Öğretmenevlerinin amaçları dışında kullanıldığı belirtilmektedir. Amaç dışında kullanımlar nelerdir ve amaç dışında kullanımların önlenmesi için şimdiye kadar neden herhangi bir çalıma yapılmamıştır?

 

7. Kapatılan öğretmenevlerinin binaları nasıl değerlendirilecektir?

 

8. Kapatılan öğretmenevlerinin halen çalışmakta olan kadrosuz ve sendikalı işçilerinin durumu ne olacaktır?

 

9. Öğretmenevlerinde müdür ve müdür yardımcısı pozisyonunda görev yapan yöneticilerini nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz?

Keyword : Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? haberi , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? oku , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? konusu , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? hakkında , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? manşeti , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? perde arkası , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? olayı , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek? son dakika , Kapatılan Öğretmenevleri Nasıl Değerlendirilecek?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com