13.08.2012 - 03:41
Okunma (1111)
Yorum (0)
Paylaş

PKK CHP'li Vekili Kaçırdı

PKK CHP'li Vekili Kaçırdı

 

 

 

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı

 

 

 

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, vekili olduğu Tunceli’de kaçırıldı.

 

Aygün'ün PKK'lılarca kaçırıldığı açıklaması, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’den geldi.

 

Aygün'ün 8 Ağustos'tan bu yana bulunduğu Tunceli'de, bugün Ovacık köyüne gittiği ve kent merkezine dönüş yolunda aracının önü kesilerek kaçırıldığı kaydedildi.

 

Alınan bilgiye göre, Aygün ile birlikte, danışmanı ve Akşam gazetesi Tunceli Muhabiri Kadir Merkit’i taşıyan otomobilin yolu, saat 19.00 sularında Ovacık karayolunun 35 kilometresinde kesildi.

 

2 kişi oldukları belirtilen PKK militanları, muhabir ve danışmanı serbest bırakırken Hüseyin Aygün’ü alarak ormanlık alana girdi. Kaçırılma olayı da, serbest bırakılan muhabir ile danışmanın Tunceli kent merkezine dönmeleriyle öğrenildi.

 

İki kişinin ifadesi alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

 

CHP DOĞRULADI

 

Aygün’ün kaçırıldığı partisi tarafından da doğrulanırken, Aygün’ün eşi Emine Aygün’ün yakın çevresine, henüz bir bilgi alamadıklarını söylediği belirtildi.

 

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARI VARDI

 

Tuncelili olan, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu ve Tunceli'de avukatlık yapan; gözaltındaki kayıplar, köylerin yakılması ve Dersimliler'in zorla göçü, işkence ve adil olmayan yargılamalar, Dersim 1938 Katliamı başta olmak üzere Dersim'e dair pek çok hukuki girişimde bulunan ve bu konularla ilgili 3 kitabı bulunan Hüseyin Aygün, son dönemde dikkat çeken açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti:

 

'Dersim katliamı bir soykırımdır', 'Uludere bir katliamdır ve bu AKP’nin 33 kurşunudur', 'Alevilik bir dindir'...

 

KAMER GENÇ'TEN AÇIKLAMA

 

Olayla ilgili, CHP'nin bir diğer Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten bir açıklama geldi.

 

Genç, Hüseyin Aygün'ün saat 19.00 sıralarında Ovacık ilçesinden Tunceli'ye giderken Munzur Çayı kıyısında kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi.

 

Aygün'ün yanında iki kişi bulunduğunu ancak bu kişilerin serbest bırakıldığını aktaran Genç, ''Emniyet Müdürü ile konuştum. Olay daha çok yeni, inceliyorlar. Biz de araştırmamızı sürdürüyoruz'' dedi.

 

Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek amacıyla ulaşmaya çalıştığını da bildirdi.

Keyword : PKK CHP'li Vekili Kaçırdı haberi , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı oku , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı konusu , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı hakkında , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı manşeti , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı perde arkası , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı olayı , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı son dakika , PKK CHP'li Vekili Kaçırdı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com