12.08.2012 - 17:24
Okunma (1159)
Yorum (0)
Paylaş

"Maden Zenginiyiz!"

"Maden Zenginiyiz!"

Yıldız: İşlerliği olan 90 civarında madenin hemen hemen 75'e yakını Türkiye'de.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de 75 maden çeşidinin bulunduğunu söyledi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Yozgat'a gelen Bakan Yıldız, valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin maden kaynakları bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Bakan Yıldız, "Literatürde geçen ve piyasa işlerliği 90 civarında olan madenin hemen hemen 75'e yakını Türkiye'de bulunuyor. Bu bizim için önemli bir kaynak. Tabi bunların ülke yararına, hem işlenmiş madenlerin ihracatıyla beraber doğru bir işletmecilik olacağına inanıyoruz. Tabi kaynaklar açısından."dedi.

Sorgunda Bulunan Uranyum Türkiye Rezervinin Yarısına Denk Geliyor

Sorgun İlçesinde bulunan uranyum rezervinin Türkiye rezervinin yarısına denk geldiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Sorgunda bir rezervimiz var, uranyum rezervi bunun yaklaşık 5 bin tonlar civarında olduğunu biliyoruz.

Türkiye rezervinin hemen hemen yarısına denk geliyor. Piyasa açısından da küçümsenmeyecek bir değer. Ama biliyorsunuz uranyumun statüsü her hangi bir maden gibi değil ve bakanlar kurulu kararı olmadan yurt dışına çıkarılması bunun ticarileştirilmesi bile yasaktır. Bizim bor madeni gibi stratejik ürünlerimizin arasında yer almaktadır.

O yüzden bizde dikkatle takip ediyoruz. Gerek MTA'nın 1980'li yıllarda Yozgat'ta yaptığı çalışmalar, gerekse özel sektörün bu manadaki gayretlerini dikkatlice takip ediyoruz ve stratejik yandan da gözlemliyoruz." diye konuştu.

Keyword : "Maden Zenginiyiz!" haberi , "Maden Zenginiyiz!" oku , "Maden Zenginiyiz!" konusu , "Maden Zenginiyiz!" hakkında , "Maden Zenginiyiz!" manşeti , "Maden Zenginiyiz!" perde arkası , "Maden Zenginiyiz!" olayı , "Maden Zenginiyiz!" son dakika , "Maden Zenginiyiz!"

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com