12.08.2012 - 17:21
Okunma (1272)
Yorum (0)
Paylaş

Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti

Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti

 

İstanbul ve birçok kentte beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi

 

İstanbul ile kuzeybatı kesimlerde yağması beklenen kuvvetli sağanak yağış öğleden sonra başladı. Yağmura trafikte yakalananlar neye uğradığını şaşırdı. Bazı sürücülerin araçlarını park edip yağışın bitmesini bekledikleri görüldü.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ TÜM YURTTA HAYATI FELÇ ETTİ

 

Meteoroloji yetkilileri ise akşam saat 18:00'e kadar yağışın şiddetini azaltarak süreceğini belirtti. Yarın ise Şile ve Ümraniye dışında yağış beklenmiyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul dahil olmak üzere kuzeybatı kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da) görülecek gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağını açıklamıştı.

 

ARAÇLARINDAN İNİP BEKLEDİLER

 

İstanbul'da ise sağanak yağış öğleden sonra etkili oldu. Yağmura yolda yakalanan sürücüler, araçlarını park edip yağmurun dinmesini bekledi.

 

SELE KARŞI UYARI

 

Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Açıklamada, Çanakkale'nin merkezi ile Bozcaada, Gökçeada, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde de gökgürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Balıkesir'in Gönen, Bandırma, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda da kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak uyarısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

 

BURSA'DA FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ

 

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki fırtına ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yeni Mahalle'deki ve Saadet Mahallesi'ndeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki yer altı şebekesi iflas etti. Fırtınanın şiddetiyle kopan ağaç dalları, evlerin çatılarına hasar verdi.

 

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yaptığı açıklamada, hasadı devam eden domateste ve mısırda ciddi zarar olduğunun bilgisini aldıklarını kaydetti.

 

ERDEK'TE TEKNE BATTI

 

Balıkesir'in Erdek ilçesinde öğle saatlerinde başlayan lodos nedeniyle birçok tekne battı.Batan teknelerin sahipleri, vinç ve kepçeler yardımıyla teknelerini sahile taşıdı.

 

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, aniden çıkan lodos nedeniyle sahil şeridindeki birçok teknenin battığını belirterek, can kaybının olmadığını söyledi.

 

Kaygısız, öğle saatlerinde yapılması gereken Erdek-Avşa-Marmara Adası seferlerinin de şiddetli lodos nedeniyle yapılmadığını ifade etti.

 

HAVA ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

 

Sağanak yağış ve fırtına Atatürk Havalimanı'nda hava ulaşımını etkiledi. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak pist başına gidebilmek için havanın normale dönmesini bekledi.

 

Aniden bastıran sağanak yağış ve hızı saatte 90 kilometreyi geçen fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlarda aksama yaşandı. Kalkış için bekleyen çok sayıda uçak havanın normale dönmesini bekledi.

 

Atatürk Havalimanı Yetkilileri, uçuşların durmasına yoğun elektrik yüklü CB adı verilen bulutların sebep olduğunu belirtti. Yoğun elektrik yüklü bulutların hava sahasını terk etmesi ve şiddetli yağışın durması üzerine seferler normale döndü.

Keyword : Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti haberi , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti oku , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti konusu , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti hakkında , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti manşeti , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti perde arkası , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti olayı , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti son dakika , Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com