19.04.2010 - 15:27
Okunma (1138)
Yorum (0)
Paylaş

Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması

Avrupa'da FTSE 100 Endeksi şu sıralar yüzde 0,16, Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0,11, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0,30 geriledi. Brüksel'de borsa yüzde 0,55 ve Madrid'de yüzde 0,23 değer kaybetti.

 

Asya'da da borsalar günü düşüşle tamamlamışlardı. Japonya'da Tokyo Borsası'nın temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi yüzde 1,74 değer kaybederken, Hong Kong ve Güney Kore Borsaları yüzde 1,6, Şanghay Borsası yüzde 1,58, Hindistan Borsası yüzde 1,38, Avustralya Borsası ise yüzde 1,44 oranında gerilemişti.

 

SEC, Goldman Sachs firmasının tutsata (mortgage) dayalı bir finansal ürün için yanlış bilgi vererek, bazı önemli bilgileri gizleyerek dolandırıcılık yaptığını ve bu çerçevede kamu davası açtığını açıklamıştı.

 

ABD Sermaye Piyasası Kurulunun (SEC) yatırım bankası Goldman Sachs hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açmasından sonra Almanya ve İngiltere'de bu bankanın faaliyetlerinin soruşturulmasını istedi.

 

ABD, İngiltere ve Almanya'daki düzenleyici kurumlar gözlerini dolandırıcılıkla suçlanan Goldman Sachs'a çevirirken, Almanya ve İngiltere, muhtemel yasal adımların başlangıcı olarak bankanın faaliyetleri konusunda SEC'den ayrıntılı bilgi isteyecek.

 

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, dün BBC'ye verdiği demeçte İngiliz Federal Hizmetler İdaresinin (FSA), Goldman Sachs hakkında soruşturma yapmasını istediğini söyledi.

 

Brown, ''Goldman Sachs ile ilgili özel bir soruşturma yapılmasını istiyorum. Yüzmilyonlarca sterlin tutarında işlem yapılmış ve insanlar olanlar konusunda kandırılmış gibi görünüyor. FSA'nın derhal soruşturma yapmasını istiyorum'' dedi.

 

Goldman Sachs'ın tutsata (mortgage) dayalı finansal ürünlerine yatırım yapan Avrupalı bankalara gönderme yapan Brown, ''Bankaların yasal yollara başvurmayı düşündüklerini biliyorum. ABD'deki SEC ile birlikte çalışacağız'' diye konuştu.

 

FSA bağımsız olarak faaliyet gösteriyor ve İngiliz hükümeti FSA'ya soruşturma başlatması için talimat veremiyor.

Keyword : Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması haberi , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması oku , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması konusu , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması hakkında , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması manşeti , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması perde arkası , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması olayı , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması son dakika , Goldman Sachs'a dolandırıcılık suçlaması

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com