12.08.2012 - 17:15
Okunma (1066)
Yorum (0)
Paylaş

Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor

Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor

 

 

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına yaklaştıkça okul idarecilerindeki telaş hat safhaya ulaştı. Çünkü, öğrenciler okula başlamadan önce onları karşılamak için mutlaka helva hazırlanması gerekiyor. Gelin görün ki ne un var ne şeker. Ama misafirlerimiz varı yoğu bilmez en iyi şekilde ağırlanmak arzusundadırlar. Ev sahibi ise boynunu bükmüş, avucunu ovuyor. Haaa söylemesi benden, avucunu da ancak içinden ovabilirsin misafire de sakın ola göstermeyesin. Anladın sen onu. Ayrıca, yakında milli eğitim müdürlüklerinden, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için gerekli her türlü eksikliklerin bir an evvel giderilmesi yönünde yazılar gelecek. Okulun eksiklerini idareciler herkesten daha iyi biliyor ama nasıl olacak şimdi bu işler ?

Eğitim öğretim başlamadan önce okullarımızın bir önceki yıldan kırılmış camlarının takılması, bozuk muslukların ve sıraların tamir edilmesi, yıl boyunca dökülen ve yıpranan boyanın yenilenmesi, kırtasiye ve temizlik malzemelerinin hemen temin edilmesi gerekiyor. Para lazım. Her velinin ve öğrencisinin temiz bir ortamda ders görmesini istemesi en tabi hakkıdır. Ancak bunun için her okula en az 3-4 tane temizlik elemanı gerekiyor. Çocuklarımızı sokağa göndermeye korktuğumuz bir dönemde okul bahçesinde bir güvenlik görevlisi bulunmasının ihtiyaçtan öte zorunluluk olduğunun aksini söyleyen de çıkmayacaktır. Ancak bunların hepsi paraya bakıyor. Okul aile birlikleri kendi cebinden para koymayacağına ve sahte para da basamayacağına göre… Para toplamak isteseler okulda öğrenci de yok. Kayıt döneminde maddi durumu iyi olan öğrenci velileri gönüllü bağışta bulunabilirler diyeceksiniz e buna da okul aile birliği yönetmeliği müsaade etmiyor. Bu durumda okul idarecileri tutunacak bir dal arıyor. Ama yok yok yok…

Mademki ilkokul zorunluysa, ortaokul zorunluysa, lise zorunluysa bu çocuklarımızın eğitim masraflarının olduğu gibi, eğitim aldıkları okulların giderlerinin de devletimiz tarafından karşılanması da zorunludur. Öyle ise çözüm makamında bulunanların okul idarecilerini çaresizlik içerisinde bırakmaları adaletli bir yaklaşım olmayacaktır. Çünkü, bu okullarımız devlet okulu ve burada görev yapan idarecilerimiz de devleti temsil etmektedir. Temsilde ise görüntü önemlidir. Dolayısıyla idarecilerimizi veliler karşısında suçlu ve zavallı psikolojisine sokmak gibi bir hakkımız olamaz.

Sorunlara bakan gözlerle değil, gören gözlerle bakılmadığı sürece çaresizlik içerisinde çırpınan idarecilere yakında deli gömleği giydirmek zorunda kalacağımız kaçınılmaz bir netice olacaktır. Görelim Mevla neyler?

 

celalaslan4646@gmail.com

Keyword : Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor haberi , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor oku , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor konusu , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor hakkında , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor manşeti , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor perde arkası , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor olayı , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor son dakika , Okullar Eğitime 5 Parasız Hazırlanıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com