09.08.2012 - 02:27
Okunma (1601)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak

Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak

 

 

Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş'in ardından Eğitim İş kolunda faaliyet gösteren sendikalar kervanına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi.

 

Cemaate yakın eğitimciler tarafından kurulduğu iddia edilen ve genel merkezi Ankara'da bulunan Aktif Eğitim Sen isimli sendika Kayseri'de de üye kayıtlarına başladı. Söz konusu Aktif Eğitim Sen'e Eğitim Bir Sen'den istifa eden yaklaşık 650 eğitimci geçiş yaptı.

 

Söz konusu istifaları ilk kez Kayseri Yeni Haber Gazetesi'ne değerlendiren Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, çok ciddi iddialar ortaya attı. Aktif Eğitim Sen'i cemaatin kurdurduğunu, bu emrin ise yukarıdan geldiğini  iddia eden Kalkan, yapılanın Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'i bölme girişimi olduğunu anlatarak, AKP hükümetiyle yaptıkları Toplu Sözleşme'yi, Kamu İşveren Heyeti ile bazı AKP'li Bakanlar'ın hazmedemediğini söyledi.

 

Kayseri Yeni Haber Gazetesi olarak söz konusu istifalara ilişkin görüşlerini aldığımız Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilk olarak kamuda çalışıp en düşük maaşı alan kesimin öğretmenler olduğunu söyledi. Bu yıl toplu sözleşme masasında arzu ettikleri şeyleri alamadıklarını ve Kamu İşveren Heyeti'ni  başarısız bulduklarını anlatan Kalkan, şöyle konuştu:

 

"Bildiğiniz gibi bu yıl toplu sözleşme masasında Kamu İşveren Heyeti ile Memur Sen anlaşamadı hakem kuruluna kaldı. Hakem Kurulu'nun da verdiği zamları zaten yasa gereği kabul etmek durumundayız. Ama gerekten burada bizi üzen bir durum oldu. Kamu İşveren Heyeti bu yıl o masaya gelirken gerçekten çok hazırlıksız geldi. Bizim isteklerimiz kendilerine sunuldu. Çocuk yardımı, ek ders ücretlerinin artışı, aile yardımı, sadece zam artışının dışında mali ve sosyal haklarda da çalışmalar yapılıp o masaya gidilmişti. Ama Kamu İşveren Heyeti bakıldı ki sadece yüzdelik zammın dışında hiç bir teklif getirmedi. Burada Kamu İşveren Heyeti ilk defa Toplu Sözleşme Masası'na gidildiği bu yılda bence başarısız bir şekilde o masayı yürüttü. O masada bizde Memur Sen olarak isteğimiz bir takım şeyleri aldık ama isteklerimizin çoğunu biz o masada alamadık. Şimdi bu biz öğretmenler olarak 666 sayılı kanun hükmündeki kararnamenin mağduruyduk. Biz alanlarda ek ödeme alacağımızı iddia ettik. Biz öğretmenler gerçekten kamuda çalışıp da en düşük memur maaşı alan kesimiz. 666 sayılı kanun hükmündeki kararname ile birlikte eşit işe eşit ücret politikasından dolayı şu anda öğretmen arkadaşlarımız mağdur durumdadır.Bunlara bir ek ödeme talebimiz oldu bu ek ödemeyi de biz alacağımızı alanlarda söyledim ama maalesef  o toplu sözleşme masasında ek ödemeyi alamadık. Bu durama tepkiden dolayı arkadaşlarımızdan bir kısım istifa edenler oldu."

 

"AKTİF EĞİTİM SEN'İ CEMAAT KURDU"

Bütün bu yaşanan gelişmelerin ardından Aktif Eğitim Sen'in kurulduğuna dikkat çeken Kalkan, "Aktif Eğitim Sen Cemaat'in kurmuş olduğu bir sendikadır. Bu sendikaya Cemaat'e mensup arkadaşlardan bizden giden üyeler  oldu. Daha önce de bizim böyle duyumlarımız vardı hizmetin, cemaatin sendika kurma girişimi olduğunu hatta işte bu mutabakatın Haziran'ın 15'inde imzalanıyor imzalandıktan sonra üye yapılsın imzalandıktan sonra üye yapılmasın denildiğini imza atıldıktan sonra üye kaydını hızlandırın denildiğini biliyoruz" dedi.

 

YAKLAŞIK 650 EĞİTİMCİ SENDİKADAN İSTİFA ETTİ

Kayseri Yeni Haber Gazetesi'nin ilk kez gündeme getirdiği ve yaklaşık 650 eğitimcinin Eğitim Bir Sen'den istifa ettiği yönündeki iddiaları doğrulan Başkan Kalkan, " Üyelerimizin bir kısmı tepkiden gitti bir kısmı da bu kurulan Aktif Eğitim Sen'e gitti diye düşünüyoruz. Aktif Eğitim Sen'in üye sayısını bilemediğimiz için hepsi oraya mı gitti bilemiyoruz ama sosyal hakları alamadığımız için tepki gösterip giden arkadaşlarımız da var" şeklinde ifadeler kullandı.

 

"BÖLMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

"Aktif Eğitim Sen'in kurulmasını bence başka sendikalardan da üye alacaktır ama Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'i bölmekten başka bir şey değildir" diye konuşan Kalkan "Yani Aktif Eğitim Sen, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in alanlarda söyleyemediği neyi söyleyebilecek?" diye sordu .

 

"EMİR YUKARIDAN GELDİ"

"Herhalde yukarıdan emir geldi sendikayı kuracaksınız denildi sendika kuruldu" diye konuşan Başkan Kalkan, 'Bu bölünme neden?' sorusuna kendisinin de cevap aradığını söyledi ve şöyle devam etti:

 

"Biz bir şey demiyoruz Aktif Eğitim Sen'e giden arkadaşlarımız bizim üyelerimizdi. İnsanların üye olmak ne kadar haklarıysa istifa etmek de haklarıdır. Başka sendikalara da gidebilirler. Ama demek istediğim şu; "Bizde neyi bulamadınız neyi göremediniz de oraya niye gittiniz dediğimiz zaman arkadaşlar cevap bulamıyor ve cevap vermiyorlar. Öyle icabetti diyorlar bizde onlara saygı göstermek durumundayız yapacak pek bir şeyimiz yok. Ama herhalde yukarıdan emir geldi sendikayı kuracaksınız denildi sendika kuruldu. Bizim dışımızdaki bir söylem geliştireceklerini ben tahmin etmiyorum. Aynı kulvarda eğitim iş kolunda mücadele ediyoruz biz. Yani düşünce ve duygu olarak da biz birbirimize yakın insanlarız. O açıdan baktığınız zaman özgürlükler genişlesin istiyoruz, sivil anayasa yapılsın, kılık kıyafet konusunda başörtüsünü söyledik. Yani bizim söylemediğimiz ve onların söyleyeceği pek bir şey yok. Yani bölünme neden? İşte yukarıdan emir geldi biz ayrılıyoruz dendi. Hayırlısı bakalım.'

 

"bazı bakanlar ve Kamu İşveren Heyeti Toplu Sözleşmeyi hazmedemediler"

Daha sonra AKP hükümetiyle yaptıkları Toplu Sözleşme'yi, Kamu İşveren Heyeti ile bazı AKP'li Bakanlar'ın  hazmedemediğini iddia eden  Kalkan, "Toplu Sözleşmeyi insanlar gerek Kamu İşveren Heyeti gerekse bir takım Bakanlar hazmedemediler. Yani memurlar için hem 657'ye tabi olacaksınız hem de toplu sözleşme yapacaksınız.  Diyor ki; yüzde 50 bir oy almış parti var karşınızda zammı neden biz belirlemiyoruz da sendikalara bırakıyoruz. Yani henüz Toplu Sözleşmeyi hazmedemeyen insanlar var. Kamu İşveren Heyeti'nde de var bu Bakanlar içerisinde de var" ifadelerini kullandı.

 

"BU BÖLÜNMELER BENCE KAMU İŞVEREN HEYETİ'NİN İŞİNE GELİR"

Daha sonra Kayseri'de faaliyet gösteren yaklaşık 5 bin civarındaki üyelerine seslenen Kalkan, söz konusu bölünmelerin Kamu İşveren Heyeti'nin işine geleceğini söyledi ve birlik beraberlik mesajları verdi.  Her hangi bir sendikaya üye olmayan eğitim çalışanlarına da seslenen şöyle konuştu:

 

"Bu yıl Toplu Sözleşme masası istediğimiz gibi olmadı ama mücadelemiz devam ediyor. En son mutabakat metinlerine bakıldığı zaman 10 iş kolunda Memur Sen yetkiliyiz. Bir iş kolunda da KESK yetkili 2013'deyeniden toplu sözleşme masasına oturacağız. İnşallah biz arkadaşlarımızın sosyal ve mali haklarını en iyi şekilde kollamaya devam edeceğiz. Yeni bölünmeler gücünüzü zayıflatır. Bu bölünmeler bence Kamu İşveren Heyeti'nin işine gelir. Kayseri'de 14 bin eğitim çalışanı var. Şu anda işte 5 bin 594 bizim üyemiz, 3 bin 300 civarında Kamu Sen üyesi,800 civarında KESK'in üyesi vardı. Yani yaklaşık 5 bin 400 civarında üye olmayan insan var. Arkadaşlar sendi ne iş yapıyor neye yarıyor dememeden önce bir an önce kendisine yakın bir sendikaya üye olması gerek.  Sendikalar mutla bir şeyler yapıyorlardır. Sendikaya üye olmak ayağa kalmaktır oturan insan hedefe varamaz. Kamu'da çalışıp en düşük maaşı alan öğretmenlerdir artık bunu herkes biliyor. Bu durum artık böyle gitmez."

 

HABER :ALİ TÜRKASLAN

kayseri yeni haber

 

 

 

Keyword : Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak haberi , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak oku , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak konusu , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak hakkında , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak manşeti , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak perde arkası , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak olayı , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak son dakika , Eğitim Bir Sen'de Derin Çatlak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com