09.08.2012 - 02:19
Okunma (1254)
Yorum (0)
Paylaş

Meb'de İşler Arapsaçı Oldu!

Meb'de İşler Arapsaçı Oldu!

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından görevlendirmeler, Fatih Projesi, öğretmenlerin il içi, iller arası ve özür gurubu atamalarının değerlendirilmesi ve bu işlemlerin sürdürülmekte olan yeni eğitim modeli geçiş sürecine ilimizdeki yansımaları konusunda yapılan Basın Açıklaması metnidir.

 

 

Değerli Basın Mensupları;

 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 21/11/2011 tarih ve 78102 sayılı Görevlendirmeler konulu yazı ile başlayan ve Sayın Ömer DİNÇER tarafından sürekli olarak gündemde tutulan görevlendirmelerin sonlandırılacağı söylemi bugün itibariyle sistemin işleyişinde aksaklıkların doğmasına sebep olmuştur. Anılan yazıda “Yönetim görevlerinde esas olan, yönetimin atanma şartlarını taşıyanların eliyle yürütülmesidir. Hizmetin etkin ve verimli yürütülmesi için öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığı Personeli görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde asaleten atamada aranan şartları taşıyanlardan ihtiyaç olması halinde görevlendirmenin yapılması veya teklif edilmesi, bunun mümkün olmaması halinde normla sınırlı olmak üzere il ve ilçe milli eğitim veya okul, kurum yöneticileri tercih edilmelidir.” Denmektedir. Ancak en son Görevde Yükselme Sınavı 2009 yılında yapılmış olup; bu sınav sonucu yönetici ataması yapılmamıştır. 2005 yılında sınav ile yapılan atamalar dışında Görevde Yükselme sınavı ile yapılmış yönetici ataması olmamakla birlikte; özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevleri bugüne kadar görevlendirmeler yolu ile çalışılma yoluna gidilmiştir. Bu durum Bakanlık Personeli arasında huzursuzluklara sebep olmuş, görev değişikliği bekleyen personelin çalışma azmini kırmıştır. Bu aksaklık derhal düzeltilmeli, en kısa zamanda Görevde Yükselme sınavı yapılarak unvan değişikliği bekleyen personelin beklentileri karşılanmalıdır.

 

 

Milli Eğitim Teşkilat yapısının gözden geçirilerek reorganizasyonun yapılacağı iddiası ile göreve başlayan Sayın Bakanımızın özellikle eğitim sistemi üzerindeki yenilenme çalışmalarında da bugüne kadar yapılmış olan işlemlere bakıldığında çok fazla bir iş yapmadığı görülecektir. Milli Eğitim sistemi içerisindeki görevlendirmeler sadece yönetici kademesinde değildir. Özellikle kamuoyunda sürekli gündemde olan Fatih Projesi ile ilgili çalışmalar Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri vasıtasıyla yürütülmektedir. Yine kitap yazım işleri öğretmenler tarafından ve görevlendirmeler yoluyla yapılmaktadır. Haziran 2012 sonu itibari ile tüm görevlendirmelerin sona erdirilmiş olması özellikle eğitim sistemimizin temeli olan kitap yazım işleri ve yeni dönemde geçilecek olan Fatih Projesi kapsamındaki Etkileşimli Tahtaların teslim alınması, kurulması gibi iş ve işlemlerin ilimizde durma noktasına gelmesine sebep olmuştur. Bakanlık tarafından görevlendirmeler ile ilgili kamuoyuna yapılmayacağı yönünde verilen beyanatların doğruluğu tartışılır hale gelmiştir. Görevlendirmeler yapılmayacak ise en sağlıklısı en baştan başlamak olacaktır düşüncesindeyiz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamının görevlendirme suretiyle yürütüldüğü bir konumda sistemin işleyişinin temeli olan birimlerdeki görevlendirmelerin sonlandırılmasının sadece sistemin durmasına hizmet edeceği açıktır. Kitap yazma komisyonunda görev yapan öğretmenlerimizin kitap yazımı aşamasında yarım kalan kitapların tamamlanması amacıyla yeniden ve geçici görevlendirmeler yapılmak suretiyle işlerini bitirmelerinin istenmesini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

 

Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar okullarımıza kurulmuş olan Etkileşimli Tahta ve öğrencilerimize dağıtılan tablet bilgisayarların tüm aşamaları Eğitici Bilişim Teknoloji Formatör Öğretmenleri tarafından yürütülmüştür. Milli Eğitim sistemine 1996 yılından itibaren giren Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri yetiştirilmek üzere gerek yurt içi gerek yurt dışı çeşitli kurs ve seminerlere katılmışlardır. Milli Eğitim personelinin bilişim teknolojileri konusunda gerekli tüm eğitimleri hizmet içi eğitimler yolu ile Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri tarafından verilmiştir. Şu anda yürütülmekte olan Dynet, Thinquest, Tefbis, Fatih Projesi gibi temel projeler dışında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bilişim işleri bu arkadaşlarımız tarafından yürütülmektedir.

 

2004 yılından bugüne kadar bu arkadaşlarımızın teknik kadrolarda istihdam edilmeleri için çalışıldığı ile ilgili söylemlerle bugüne kadar gelinmiştir. Bütün yurtta 600 civarında olan sayı zaman içerisinde yaşanan ayrılmalar sonucunda azalmıştır. İlimizde kadro sayısı 30 olan Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri sayısı istifalar sonucunda 26 olarak görülmektedir. Bugün itibariyle görevlendirmeleri yapılmayan arkadaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlerle birlikte Fatih projesi kapsamında okullarımıza verilen Etkileşimli Tahta ve tablet bilgisayarların teslim alımı ve kurulması işlemleri de yapılamamaktadır. Bazı illerde bu arkadaşlarımızın görevlendirmeleri uzatılarak sistem yürümekte iken ilimizdeki bu karışıklığın giderilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir an evvel sorunu çözmesi gerekmektedir.

 

 

Yine 4+4+4 eğitim modeli geçiş sürecinde öğretmenlerin İl içi, iller Arası ve Özür Gurubu yer değiştirme kılavuzları yayınlanmış, ancak kılavuzlardaki eksiklikler ve anlaşılmazlıklar eğitim çalışanlarımızın mağduriyetlerine sebep olmuştur. İl İçi yer değiştirme başvuruları 19-25 Temmuz tarihleri arasında yapılmış, 01-02 Ağustos tarihlerinde ise sonuçlar açıklanmıştır. Yeni eğitim modeline geçiş sürecinde dönüşümleri yapılan okulların bazı ilçelerdeki öğretmen kadroları Bakanlık oluru ile karşılıklı olarak yer değiştirme yoluna gidilmiştir. İlçelerimizde bu süreç tamamlanırken Ödemiş ilçesinde Kaymakçı Şehit Öğretmen Lokman Çeker İlköğretim Okulu İlkokul olarak, Kaymakçı Türk Hava Kurumu İlköğretim Okulu Ortaokul olarak belirlenmiştir. İl İçi Yer Değiştirme sürecinde Kaymakçı Şehit Öğretmen Lokman Çeker İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni kadrosunda 3 ihtiyaç gösterilmiş, öğretmen arkadaşlarımız bu okula tayin istemişlerdir. Ancak Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 31 Ağustos tarihinde her iki okul öğretmenlerinin karşılıklı yer değiştirme işlemi yapılmış ve İl İçi Yer değiştirme talebinde bulunup anılan okulda puan üstünlüğüne göre ilk sırada olarak ataması yapılması gereken arkadaşımızın ataması gerçekleşememiştir. Bu durum sendikamız tarafından hukuki süreç başlatılarak takip edilecektir. İller Arası Yer Değiştirme  Kılavuzunda ise İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK kendi yazdığını anlayamamıştır. Kılavuzda geçen Hizmet Bölgesi ibaresinden anlaşılması gerekenin Bölge değil İl olması gerektiğini ifade ederek yer değiştirmelerde mağduriyetlerin oluşmasına sebep olmuştur. Sendikamız tarafından yapılan girişimler sonucunda durum düzeltilerek Bölge ifadesinden anlaşılması gerekenin Bölge olduğu kabul edilmiştir. Ancak şimdi de sözleşmeli olarak çalışırken KHK ile kadroya geçen arkadaşlarımızın yer değiştirme işlemlerinde sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır. İlimizde de bu tür sorun yaşayan arkadaşlarımızın müracaatları sonucunda sendikamız tarafından verilecek hukuk desteğimizle bu durumun da üzerine gideceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

 

Yeni eğitim modeli geçiş süreci yayınlanan genelgelerle tamamlanmaya çalışılırken, gözden kaçırılan bazı konular da yeni sorunların doğmasına neden olmaktadır. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 01/08/2012 tarih ve 19320 sayılı 2012/29 genelgesinin 15.maddesinde ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan personelin çocuklarının çalıştıkları okula kayıt yapabilecekleri belirtilmiştir. Bu durumun  eğitim personelimizin İlkokul ve Ortaokullar da öğrenim görecek çocukları için de uygulanması gerekmektedir. Bu konuda Bakanlık tarafından bir çalışma yapılmasını beklemekteyiz.

 

 

06/08/2012 tarih ve 11683 sayı ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bir başka yazıda ise okul dönüşümleri ile ilgili teknik konulardan bahisle okul tabelalarının sadece Ortaokul ve İlkokul bölümlerinde değişikliğe gidilmesi, tabelaların yenilenmesine gerek olmadığı belirtilmiştir. Yine aynı yazıda okul mühürlerinin de İlkokul ve Ortaokul olarak değiştirilmesi istenilmiştir. Geçiş sürecinde okullarımızın üzerindeki ekonomik yüke her geçen gün yeni yükler getiren bu uygulamalar dahilinde okullarımıza ödenek çıkarılması konusunda da bir hazırlık yapılması gerekmektedir.

 

 

Hayat Boyu  Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 13/07/2012 tarih ve 3151 sayılı yazısında ise “Okullar Hayat Olsun Projesi “ kapsamında yaz aylarında okullarımızın açık tutularak öğrenmeye yönelik eğitim etkinlikleri yapılması istenilmiştir. Okullarımızda yaz aylarında sadece okul yöneticilerinin bulunduğu düşünülecek olunursa ve yeni dönem itibariyle okul yöneticilerimizin mevcut norm yönetmeliği sorunu ortada duruyor iken hangi imkanlarla ve hangi etkinliklerin yapılması istenildiğinin belli olmadığı bir yazıda yeni bir yük getirmiştir.

 

 

Yeni eğitim modeli geçiş sürecinde görünen odur ki Milli Eğitim Bakanlığı’nda işler arapsaçına dönmüş durumdadır. Mahallesinde gideceği okul olmadığında servis ihtiyacı doğacak olan yeni dönemde asıl fırtına okullarımızın açılacağı 17 Eylül tarihinde kopacaktır. Bugüne kadar gelinen noktada yapılan iş ve işlemlerle hazırlıksız olduğu görülen Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha fazla gecikmeden gerekli bilgi akışının sağlanacağı bir sistemle yeni dönem hazırlıklarını  tamamlaması gerekmektedir.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Merih Eyyup DEMİR

Şube Başkanı

 

 

 

Keyword : Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! haberi , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! oku , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! konusu , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! hakkında , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! manşeti , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! perde arkası , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! olayı , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu! son dakika , Meb'de İşler Arapsaçı Oldu!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com