09.08.2012 - 02:17
Okunma (1196)
Yorum (0)
Paylaş

147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi

147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi

 

MEB’in öğrencilere ve velilere yönelik kurmuş olduğu Alo 147 şikayet hattı kabak tadı vermiş durumda. Bu hat hem iktidara hemde Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’e zarar vermektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 şikayet hattı eğitimcileri canından bezdirdi.

İddia ediyoruzki bu Alo 147 hattının açılması için Bakan Bey’e bu fikri veren kişinin kesinlikle okullar ve eğitimle uzaktan yakından alakası yoktur.

Okullarımızda en küçük olayı bile şikayet etme alışkanlığı haline getiren velilerimiz, sınıfta öğrenciler arasında ki tartışmaları bile bu hatta bildirmektedir.

Bakanlığın iki öğrenci arasındaki tartışmayı bile ciddiye alarak okul müdürlüklerinden konuyla ilgili bilgi istemesinden tutunda , öğrenci velilerinin yönetmelik hükümlerini velilerden istemesine kadar bütün olayları şikayet kabul edip il memlere bildirmesinin akabinde , ilçe müdürlüklerinin aynı gün içerisinde okul müdürlüklerinden savunma istemesi okullarda huzurluğu had safhaya çıkardı.

Şimdi sizlere çok çarpıcı bir şikayet metni ve bir okul müdürüne bu şikayet neticesinde açılan soruşturmayı örnek verelim.

Okullarımızın ana sınıfları için her yıl Valilikler öz bakım ihtiyaçları ve bakıcı anne çalıştırmak üzere aylık veliden tahsis edilmek üzere 20-25 Tl ücret tahsis edilmesi kararı alırlar.

Büyükşehirlerimizden birisinde bu eğitim öğretim yılında bu ücreti isteyen okul müdürüne yönelik velinin kullanmış olduğu kelime;

“ Müdür haddini bil Bakan okullara kayıt parası alınmayacak dedi. Bana 147’yi aratma , yosksa senin için kötü olur.” Der.

Bunun üzerine okul müdürü bu konuda Valilik Genelgesi olduğunu ve bu parayı bu genelgeye istinaden topladıklarını anlatmaya çalışsada…

Veli: “ Müdür madem sen bu parayı istiyorsun senin haddini bildirmek farz oldu.” Der.

Velinin bu konuyu Alo 147 ye şikayeti üzerine İl Müdürlüğü Kraldan çok Kralcı davranarak savunma bile istemeden okul müdürüne soruşturma açtırır…

Sayın DİNÇER, Bu anlatılanlar maalesef doğru olup bu olay sadece Aysbergin görünen yüzüdür.

Her ay içerisinde hemen hemen tüm okullarımızdan incir kabuğunu doldurmayacak konularda , şikayet eden velinin ismi dahi verilmeden savunma istenmektedir.

Okullarımızda veli , veli ve okul idaresi ile çok basit konularda bile karşı karşıya gelmektedir. Öğretmenler okul idaresi ve velilerle karşı karşıya getirilmektedir.

Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin çok basit olaylarda bile velilerin ağızlarına sakız yapılması ve idareci ve öğretmenlerin veliler tarafından şamar oğlan olarak görülmesi personelinizin itibarını düşürdüğü gibi eğitimin altına dinamit koymaktadır.

Alo 147 hattı tabiiki kullanılmalıdır. Öğrencilerimize yönelik şiddet, taciz ve çok afaki konularda yapılan şikayetler dikkate alınmalı ve ivedi olarak soruşturmalar başlatılmalıdır.

Ancak bir öğrencinin diğer öğrencinin saçını çekmesi gibi konuları ciddiye alıp savunma isteyen MEB kendini komik duruma düşürmekte ve her geçen eğitimcilerin gözünde itibar kaybı yaşamaktadır.

Öğretmenlerin ve idarecilerin mutsuz olduğu bir ortamda eğitimde başarı beklemek ve sağlıklı nesillerin yetişmesini beklemek hayaldir.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER ve MEB Müsteşarı Emin ZARARSIZ Bey’i bu konudan muzdarip binlerce öğretmen ve idareci adına göreve çağırıyoruz.

Lütfen Alo 147 hattı amaca hizmet edecek şekilde yeniden düzenlensin..

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi haberi , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi oku , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi konusu , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi hakkında , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi manşeti , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi perde arkası , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi olayı , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi son dakika , 147 Şikayet Hattı Öğretmenleri ve İdarecileri Canından Bezdirdi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com