06.08.2012 - 16:55
Okunma (1307)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!...

Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!...

 

 

Kampanyalı Yüksek Lisanslar yaygınlaşırken YÖK üniversiteleri uyardı ve Eğitim Fakültesi olmayan üniversitelerin "işletme anabilim dalı yönetim ve organizasyon, işletme anabilim dalı pazarlama, işletme anabilim dalı eğitim yönetimi" gibi yüksek lisans programları açmamalarını isteyerek tehlikeye dikkat çekti.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve sendikaların öğretmenlere yüksek lisans kampanyaları YÖK’ün uyarısına takıldı. Bazı özel üniversiteler 4000-5000 TL arasında rakamlarla tezli/tezsiz yüksek lisans kampanyaları düzenleyerek özellikle “eğitim yönetimi ve denetimi “alanındaki talep patlamasına karşılık vermeye çalışıyordu. YÖK Eğitim Fakültesi olmayan üniversitelerin işletme anabilim dalı yönetim ve organizasyon, işletme anabilim dalı pazarlama, işletme anabilim dalı eğitim yönetimi gibi yüksek lisans programları açmalarının akredite olmadığına dikkat çekip üniversiteleri uyardı.

 

 

YÖK’ün 21.06.2012 tarihinde üniversiteleri uyardığı ortaya çıktı. Üniversitelere gönderilen 21.06.2012 tarihli yazıda: “Kurulumuza yapılan başvurulardan bazı yükseköğretim kurumlarının lisansüstü eğitim izni verilen alanların altında farklı isimlerle programlara öğrenci kabulü için ilana çıktıkları, örneğin; işletme alanında yüksek lisans programı açılmasına izin verilen bir üniversitenin ilanında işletme anabilim dalı yönetim ve organizasyon, işletme anabilim dalı pazarlama, işletme anabilim dalı eğitim yönetimi gibi yüksek lisans programları ilan ederek öğrenci kabul ettiği görülmektedir. Ayrıca kimi üniversitelerimiz henüz açılmamış lisansüstü programlar için “Yükseköğretim Kurulu açılmasını kabul ettiği takdirde” ibaresi kullanarak öğrenci kabulü için ilan verdikleri de görülmektedir.

 

 

Yükseköğretim kurumlarında açılmasına izin verilen yüksek lisans/doktora programının dışında, o programın adının kullanılarak yukarıdaki örnekte yer aldığı gibi, yeni programlar türetilerek lisansüstü program için ilan verilmemesi konusu üzerinde gerekli titizliğin gösterilmesini önemle rica ederiz” denildi.

 

 

 

 

 

Binlerce öğretmen YÖK’ün uyardığı yüksek lisans programlarına kayıt olmuş ve eğitimine devam etmektedir. YÖK izin vermediğine göre öğretmenlerle özel üniversitelerin karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz gözüküyor. 21.06.2012 tarihinde üniversitelerin uyarıldığı dikkate alınırsa eğitim fakültesi olmayan bazı özel üniversitelerin her gün yeni anlaşmalar yapması ve kampanyalar düzenlemesi yüksek lisans yapmak isteyenlerle kumar oynamak anlamına geliyor. Verdikleri belgeyi nasıl akredite edecekleri konusu ise kafaları karıştırıyor.

 

 

 

Keyword : Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... haberi , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... oku , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... konusu , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... hakkında , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... manşeti , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... perde arkası , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... olayı , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!... son dakika , Öğretmenlere Yüksek Lisans Şoku!...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com