06.08.2012 - 16:51
Okunma (1270)
Yorum (0)
Paylaş

Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu?

Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu?

 

"Şu günlerde veliler pek çok şeyi sorguluyor. Özellikle de ceplerinden çıkan parayı.Sınavla öğrenci alan liselere yönelik bir anket yapılsa, veli memnuniyeti, yüzde 50'nin üzerinde zor çıkar. Çünkü, kime dokunsanız, bin ah işitiyorsunuz. "

 

 

Çocukların yarış atı gibi zorlu bir mücadelenin içine çekilmeleri bir yana, harcadıkları para da velileri, çileden çıkartmaya yetiyor da artıyor.

 

Ortak söylemleri, "Karşılığını alıyorsak olsak, çocuklarımız için her şey  feda olsun ama ne yabancı dil konusunda ne de üniversiteye hazırlık konusunda aradığımızı bulamadık" yönünde.

 

Haksız da sayılmazlar. En iyi liseleri kazananlar bile dershane ve özel ders almadan üniversiteye giremiyor, pek çoğu üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf olamıyor.

 

Peki onca eziyet ve masraf niye?

 

Evet bu soruyu, mutlaka siz de kendinize sormalısınız.

 

Çünkü ileride "Doğru olan acaba bu muydu?" ikilemi kafanızı bir hayli kurcalayabilir...

 

Başta MEB olmak üzere fen ve anadolu liseleri ile özellikle de kolejler, şapkalarını önlerine koyup bir kez daha düşünmek zorundalar.

 

Bu kadar yüksek ücretlerle daha nereye kadar gidebilirler? Daha da önemlisi, aldıklarının karşılığını tam anlamıyla verdiklerine kendileri de inanıyor mu?

 

Velilerin kafası zaten karma karışıkken bir de üniversiteye girişte orta öğretim başarı puanından kaynaklanan bu okullara yönelik "cezalandırma" varken daha ne kadar ayakta kalabilirler?..

 

Devletiyle, özeliyle, iyi okulların sayısının artması gerekiyor. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor ama en çok da, bu okulların yönetici ve sahiplerine!..

 

Ne olur onlara emeklerinin ve paralarının karşılığını verin...

 

Abbas Güçlü

Keyword : Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? haberi , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? oku , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? konusu , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? hakkında , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? manşeti , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? perde arkası , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? olayı , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu? son dakika , Kolejler, O Kadar Paraya Değiyor mu?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com