06.08.2012 - 16:48
Okunma (1200)
Yorum (0)
Paylaş

Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor

Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor

Güneşlenmenin cilt kanserini tetiklediği öne srüldü. 18 Avrupa ülkesinde yapılan araştırmaya göre, güneşlenmek cilt kanseri türü olan melanomu tetikliyor.

Tıp dergisi BMJ'de yayınlanan makalede, 18 Avrupa ülkesinde yapılan araştırma sonucunda melanom teşhisi konan 64 bin hastanın yüzde 5'ten daha fazlasını oluşturan yaklaşık 3 bin 400 kişinin güneşlenme nedeniyle kansere yakalandığı, 35 yaşının altındaki hastalarda yakalanma oranı riskinin iki kat yükseldiği bildirildi.

İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer ülkelerde 1981 ile 2012 yılları arasındaki cilt kanseriyle güneşlenme arasındaki ilişkiyi araştıran 27 çalışmanın sonucunu inceleyen bilim insanları, her yıl cilt kanserine yakalanma olasılığının yüzde 1,8 oranında yükseldiğini belirledi.

HER YIL 800 KİŞİ SOLARYUMDAN ÖLÜYOR

Uzmanlar, önceki çalışmaların büyük bir oranının, solaryumla cilt kanseri arasındaki ilişkiyi incelediğini ve Avrupa'da her yıl 800 kişinin sadece solaryum nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çekti

Fransa'daki Uluslararası Hastalıkları Önleme ve Araştırma Enstitüsü ile İtalya'daki Avrupa Onkoloji Enstitüsü yetkilileri, çocukların solaryum salonlarına girmesinin yasalarla önlenmesi konusunda çağrıda bulundu.

Keyword : Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor haberi , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor oku , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor konusu , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor hakkında , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor manşeti , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor perde arkası , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor olayı , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor son dakika , Güneş Cilt Kanserini Tetikliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com