04.08.2012 - 17:34
Okunma (1302)
Yorum (0)
Paylaş

MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var

MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var

 

Memurlar.biz sitesi olarak son günlerde dillendirilen sorunlara ilişkin Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı ile telefon yoluyla yaptığımız röportajda Çakırcı: "Bazı Önerilerimize Bakanlık Olumlu Yaklaştı" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Memurlar.biz sitesi olarak son günlerde dillendirilen sorunlara ilişkin Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı ile telefon yoluyla yaptığımız röportajda Çakırcı: “Bazı Önerilerimize Bakanlık Olumlu Yaklaştı” dedi.

 

Memurlar.biz: Sayın Başkanım, özelde eğitim genelde ise kamu çalışanlarının en fazla ziyaret ettiği kamuya yönelik haber sitesi olarak son günlerde yaşanan sorunlara ilişkin müsaade ederseniz bazı hususları sormak istiyorum.

Ramazan Çakırcı: Tabii buyurun…

 

Memurlar.biz: Başkanım, iller arası yer değiştirme, özür gurubu yer değiştirme takvimi netleşti. İller arası yer değiştirme başvuruları devam ediyor. Özellikle sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesinde sıkıntılar yaşanıyor. Gerçi sitenizden “MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir” başlığı ile bazı konuları gündeme taşıdınız ama bu süreçte Bakanlık ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdiniz mi? Sizler zaten sorunlara vakıfsınız. Bu hususta ne söylersiniz?

Ramazan Çakırcı: Yeni eğitim sisteminin alt yapısının oluşturulmasının uzaması nedeniyle atama takvimleri sizlerinde ifade ettiği gibi dar bir zamana sıkıştırıldı. Bunun, bazı sorunları beraberinde getirmesini herkes bekliyordu. İl içi yer değiştirmelerle ilgili takvim neticelendiği için bu kısma girmiyorum ama şu an devam eden iller arası yer değiştirmede yaşanan en önemli sorun diyebileceğimiz özellikle sınıf öğretmenleri başta olmak üzere bazı branşlarda iller arası hareketi kısıtlayan, açık norm olmaması problemi var. Konuyu sendika olarak hafta başından itibaren Bakanlık nezdinde çözmek için bazı girişimlerde bulunduk. Bu gün de Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz Bey ile bir araya geldik.  İller arası yer değiştirmede açık normların azlığından şikayet etik ve çözüm istedik. Yeni eğitim sistemine geçiş dolaysıyla bazı normlarda genişleme, bazılarında ise geçici bile olsa daralmanın olması doğaldır. Bizim hesaplamalarımıza ve eldeki verilerimize göre kamuoyunda körüklendiği kadar sıkıntı yaşanmayacak denildi. Biz endişelerimizi ifade ettik ve planlamada hata yapılmaması yolunda önceden olduğu gibi önerilerimizi tekrar sunduk.

 

Memurlar.biz: Görüşmelerinizde hangi konuların altını çiziyorsunuz?

Ramazan Çakırcı: İsteğe ve özür durumuna bağlı yer değişikliğinde yaşanan sorunlar, branş bazında yer değişikliğine açılan kontenjanların yetersizliği, SBS yerleştirmelerinin özür durumuna bağlı yer değişikliğin başvurularından önce yapılarak çocuğu sınava girip bir ortaöğretim kurumuna yerleşmeyi bekleyen öğretmenlerimizin mağdur edilmemesini, KPSS sınav puanı ile sözleşmeli iken kadroya atanan öğretmenlerin mağduriyetlerinin tam giderilmediğini, özür durumuna bağlı yer değişikliğinde öğretmenin özrünün olduğu ilçeler değil özrünün olduğu ildeki eğitim kurumlarını tercih imkanı verilmesini, Din Kültürü Öğretmenlerinin İmam Hatip Ortaokullarına başvuru yapabilmelerini, Branş değişikliği sürecinin bir an önce yapılmasını, özür durumuna bağlı yer değişikliğinde il emrinin uygulaması ve eğitim özrüne bağlı yer değişikliği hakkının tekrar verilmesi, öğrenim özrü konusunun yeniden gündeme alınması, il emri gibi konularda çözüm istiyoruz.

 

Memurlar.biz: Taleplerinizle ilgili çözüme yönelik somut gelişme var mı?

Ramazan Çakırcı: Taleplerimizden bazılarına olumlu yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ile bu gün yaptığımız görüşmede Sayın Yılmaz:  “SBS yerleştirme sonuçlarını öne alarak özür durumuna bağlı yer değiştirmeye yetiştirmek için çalışma yaptıklarını” belirtti. Yine “öğretmenlerin özürlerinin olduğu ildeki diğer yerleşim birimlerini de tercih etmeleri için çalışmalarının olduğunu ve böylece daha fazla eğitim kurumu tercih edebilmeleri için imkân sağlama gayretlerinde olduklarını” söyledi. Sendika olarak alan değişikliğinin ilk atamadan önceye alınması yolundaki önerimizi ise “Branş değişikliğinin öne alınması içinde çalışmalarının olduğunu” ifade etti. Din Kültürü Öğretmenlerinin İmam Hatip Ortaokullarına başvuru yapabilmeleri yönündeki talebimiz konusunda “İmam Hatip Ortaokullarının normları netleştikten sonra bu okullara öğretmen alımı yapılacağı” söylendi.

 

Memurlar.biz: Sayın Başkanım, bu bahsettiğiniz çözümler önemli. Bunları bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Peki, 4+4+4 yeni eğitim sitemi dolaysıyla norm fazlası sınıf öğretmenlerinin fazla olacağı iddiaları ile ilgili her hangi bir görüşmeniz oldu mu?

Ramazan Çakırcı: Bu konuda biz sendika olarak atılması gereken adımları en başından beri Bakanlıkla çeşitli vesilelerle paylaştık. Bakanlık kendi düşündüğünü uygulama yolunu seçti ve doğrusu bizi de aşırı derecede kaygılandırdı. Hatırlarsanız bu konuda sendika olarak 22. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgemizde “4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemiyle ilgili gerçekleştirmeye çalıştığı düzenlemelerde eğitimin en önemli paydaşı olan sendikaları devre dışı bırakmasından kaynaklanacak olumsuzluklarda Bakanlığı sorumlu tutacağımız bilinmelidir” kararımızı kamuoyuna deklare ettik. Sizlerde takdir edersiniz ki; sürece katkımızın olmadığı yerde sonuca tepkimizin olması doğaldır. Fakat Bakanlık bu konuda iddia edildiği kadar sorun yaşanmayacağını, önlemleri aldıklarını ifade etmektedir. Görüşmemizde Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz Bey:  “Abartıldığı kadar norm fazlalığı olmayacak, bunu tüm atama süreçleri tamamlandığında göreceğiz” dedi.

 

Memurlar.biz: Sayın Başkanım, siz sendika olarak gerekli takibi yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Ramazan Çakırcı: Biz sendika olarak köklü değişikliğin yapıldığı bu süreçte öğretmenlerin mağdur edilmemeleri için bakanlık yetkilileri ile sürekli görüşmeye çalışıyoruz. Bazı sorunlar öğretmenlerimizin dolayısı ile de bizim canımızı acıtıyor. Bu süreçte yapılması gereken Bakanlığın doğru yönlendirilmesidir. Bakanlığın kamuoyuna açık olması gereken bazı konularda içe kapanması bizleri de kaygılandırıyor. Umarız bu içe kapanma çözüme odaklanma ve daralan vakti tasarruflu kullanma refleksindedir. Biz sendika olarak asla sorunlardan beslenmeyi seçmeyiz. Sorunlardan beslenmek kolay olandır. Hal bu ki biz kolay olanı değil, doğru olanı yapmaya çalışan bir sendikayız. Doğru olan çözüme paydaş olmaktır. Biz şimdiye kadar ürettiğimiz çözümlerle boy attık. Uzaktan bağırarak birilerini suçlayarak mağduriyetin giderilemeyeceğini düşünüyoruz. Bizim sendika olarak yaptığımız budur. Bizim iyi niyetli gayretlerimizi anlamakta zorlanan ve art niyet arayan olursa, bu bizim sorunumuz değil. Biz yinede başarılı olmaları için dua ederiz. Eğer başarılı olamazsa bizden günah gider ve teklif sendikacılığından tepki sendikacılığına geçeriz ve bunda da asla tereddüt etmeyiz.  Bize karşı iyi niyetle adım atana biz birkaç adım birden atarız. Çünkü biz sendikacılığı yeniçeri ocağı olarak görenlerden değiliz.  Sendikacılığı iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak görüyoruz.

 

Memurlar.biz: Sayın Başkanım, eğer ortada bir sorun varsa bunu çözerse Eğitim-Bir-Sen çözer diye bir kabul var. Sitemize gelen yorumlardan ve maillerden bu anlaşılıyor. Bu Yetkili Sendika olmanızdan kaynaklanan beklentide olabilir. Siz de aynı kanaati paylaşıyor musunuz?

Ramazan Çakırcı: Biz yetkili sendika olmadan da aynı bakış açısının var olduğunu biliyoruz. Onun için çözüm adına ne varsa altında ya terimiz ya da imzamız vardır diyoruz. Yetkili sendika olmamız dolaysıyla bu beklentinin yükselmiş olması da doğaldır.

 

Memurlar.biz: Başkanım, vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Ramazan Çakırcı: Eğitim çalışanlarına ulaşma fırsatı verdiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyor, sizler vesilesiyle bütün eğitim çalışanlarını selamlıyor, “Hayırlı Ramazanlar” dileklerimi iletiyor  memurlar.biz ailesine yayın hayatında başarılar

 

Memurlar.biz

Keyword : MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var haberi , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var oku , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var konusu , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var hakkında , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var manşeti , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var perde arkası , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var olayı , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var son dakika , MEB'den Sınıf Öğretmenlerine ve Norm Fazlalarına Haber Var

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com