04.08.2012 - 17:19
Okunma (1198)
Yorum (0)
Paylaş

Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş

Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş

 

HİZMET BÖLGESİ MEB’E GÖRE İL DEMEKMİŞ .. TÜRKEĞİTİMSEN'İN BASIN AÇIKLAMASI...

 

 

MEBİllerarası Yer Değiştirme Kılavuzunun ilgili maddesi aşağıdaki şekildedir.

 

“06.05.2010 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında, 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar, 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan adaylığıkaldırılmış olanlar bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.”

 

Madde yukardaki gibidir. Maddede yer alan şu ifade Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile aramızda tartışma konusu haline gelmiştir;” 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla” Burada geçen “hizmet bölgesi” ifadesi bazı bakanlık yetkilileri tarafından, bölge değil, il olarak anlaşılmaktadır. Bu sebeple sözleşmeli iken kadrolu hale gelen bir çok öğretmen tayin isteyememektedir.

Yaşanan problem hem sözlü hem de yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir. Bizzat Genel Başkanımız İsmail Koncuk yetkilileri aramış, buradaki hizmet bölgesinden, il anlamının çıkarılmasının mümkün olmadığını açıklamış, buna rağmen sıkıntı şuana kadar giderilmemiştir. Bazı yetkililer, bu kılavuzu yazarken, bölge kelimesinden ili kastettiklerini, amaçlarının bölge değil il olduğunu söylemişlerdir. Bunun yönetmeliğe daha uygun olacağını ifade etmişlerdir. Biz Türk Eğitim Sen olarak, kılavuzda yazılan hizmet bölgesi ifadesinden il anlamını çıkarmanın imkansız olduğunu, en azından kılavuzda il yazmadığınıkendilerine açıkladık. Bunun aksine bir uygulamanın, kılavuza açıkça aykırıolacağını ve pek çok davaya konu olacağını da söyledik.

 

Ulaştığımız yetkililer problemin Bakan ve müsteşara iletileceğini ifade ettiler. Sayın Bakan ve müsteşarın ne kadar doğru bir yorum yapacağını bilmiyoruz. Kaldı ki, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ne işe yarıyor? Bu kadar açık bir ifadeyi dahi, Bakan ve müsteşarın görüşüne sunacaksanız, siz orda ne işe yarayacaksınız?

 

Türk Eğitim Sen olarak problemin, başvuruların son günü olan pazartesi gününe kadar çözülmesini diliyoruz. Konunun takipçisiyiz. Kendi yazdıkları kılavuzu dahi anlamaktan uzak bir anlayışın MEB’i yönetiyor olması, bizi ciddi kaygılara sürüklemektedir.

 

Türk Eğitim Sen olarak tekrar söylüyoruz. Kılavuzla getirdiğiniz hakları, başka yöntemlerle tırpanlamayınız. Bu anlayış, zaten yıpranmış olan, MEB’e karşıgüveni yerle bir edecektir. Bu kadar insanın ahını almayınız. Biliyoruz, mühür sizde, ama emin olun yaptığınız hak gaspları ile, yarattığınız haksızlık denizinde boğulursunuz.

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

 

Keyword : Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş haberi , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş oku , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş konusu , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş hakkında , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş manşeti , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş perde arkası , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş olayı , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş son dakika , Hizmet Bölgesi Meb’e Göre İl Demekmiş

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com