04.08.2012 - 17:15
Okunma (1168)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu

Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu

 

Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu Milli Eğitim Bakanına yazı soru önergesi vererek öğretmenlerin seçme sınavını sordu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer tarafından olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

 

Namık HAVUTÇU

Balıkesir Milletvekili

 

 

Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik'e göre Anadolu ve Fen Liseleri Öğretmen Seçme Sınavı 10 Mart 2012'de yapıldı, sonuçları 26 Mart tarihinde açıklandı. Buna göre;

1- Yönetmeliğin 12'inci maddesine göre seçme sınavı, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmekte sınavda 60 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılmaktadır. 60 puan altında kalan adaylardan ataması yapılan bulunmakta mıdır?

 

2- Yönetmeliğin 15'inci maddesine göre sınav sonuçlarına kaç aday itiraz etmiş, kaçının itirazı kabul edilmiş kaçının itirazı reddedilmiştir? Kabul edilen itirazlar sonucunda adayların mağduriyetleri nasıl giderilmiştir?

 

3- Yönetmeliğin 17'inci maddesine göre adaylar, bu yönetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına atanmak için duyurusu yapılan eğitim kurumlarını tercih etmek suretiyle elektronik ortamda başvuruda bulunmaktadırlar. Elektronik ortamda başvuru yapamayan, öğretmenlerin ifadesi ile "sayfası açılmayan" kaç aday mağdur olmuştur? Bu adayların mağduriyetleri nasıl giderilmiştir?

 

4-Yönetmeliğin 18'inci maddesine göre yapılacak atamalarda yeniden atanacakların ilk defa atanacaklara göre öncelik sırası dikkate alınmaktadır. Bu maddeye göre öncelik tanınan kaç adayın ataması yapılmıştır? Öncelik tanınma hakkına sahip kaç adayın ataması yapılmamıştır? İlk defa atanacak adaylardan kaçı yeniden atanacakların önünde yer almıştır?

 

5- 60 üzerinde puan alarak sınavı kazandığı ve hizmet ;puanı yüksek olduğu halde atanamayan kaç öğretmen vardır? Bu öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

 

6- Sınava girip geçerli puan alan ve hizmet puanları-da dikkâte alınmayarak ataması yapılmayan öğretmenlerimizden alınan 80 TL sınav ücreti hukuka uygun mudur? Bu uygulama sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmakta mıdır?

 

7- AKP hükümetinin görev yaptığı 2002 yılından buyana öğretmen maaşının yaklaşık % 200 artmış olmasına ancak sadece çay ve simitle beslense bile bir öğretmen ailesinin harcamasının yaklaşık % 400 artması yani 10 yılda öğretmenin maaşının erimiş olması karşısında kendi bakanlığının yaptığı bir sınav dolayısı ile öğretmenden 80 TL alınması akla, mantığa ve vicdana aykırı değil midir? 80 TL sınav ücretini fahiş bulmuyor musunuz?

 

8- Sınav ücreti, bu mağduriyeti yaşayan öğretmenlere iade edilecek midir?

 

9- Geçmiş atama döneminde Anadolu Lisesi statüsündeki okullara sınav puanına dayanmayıp hizmet puanına göre atama bekleyen öğretmenler açısından ortaya çıkan mağduriyet nasıl giderilecektir?

Keyword : Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu haberi , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu oku , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu konusu , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu hakkında , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu manşeti , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu perde arkası , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu olayı , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu son dakika , Dinçer'e Öğretmenlerin Seçme Sınavı Soruldu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com