04.08.2012 - 17:10
Okunma (1137)
Yorum (0)
Paylaş

Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın

Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın

Ramazanda yanlış beslenme ve uzun süreli susuzluk böbrek hastalıklarına sebep olabiliyor.

Böbrek rahatsızlığı olan ancak bunun farkında olmayan kişiler, dikkatli ve kontrollü olmazsa ramazanda değişen beslenme düzeniyle sıkıntı yaşayabilir. Sıcak mevsimlere denk geldiği için vücut sıvı kaybına daha meyillidir. Bu durum sağlıklı bir kişide sorun oluşturmayabilir ancak böbrek fonksiyonları sınırda seyreden bir kişinin böbrek sağlığı bu durumdan olumsuz etkilenir. 

Özellikle diyabet, hipertansiyon veya kalp-damar hastalığı olanlar, böbrek taşı düşüren veya kum düşürmüş olanlar veya ailelerinde bu hastalıkları geçirmiş yakınları olanlar, gece sık tuvalete kalkanlar mutlaka ramazan öncesi kan ve idrar tahlilleri açısından hekimlerine danışmalıdır.

Ramazan ayında böbrek hastaları, iftar ile sahur arasındaki dönemde su açıklarını kapatamadıklarından, hastalığının farkında olmayan birçok kişi, ramazan sonrası böbrek yetersizliği nedeniyle doktora başvurur. Böbrek yetersizliğinin en kesin tedavisi bol su içilmesidir; dolayısı ile kronik böbrek hastalarının oruç tutmaları sakıncalıdır. Böbrek yetersizliği olanların oruç tutmaları halinde yetersizlik daha da ilerler.

RAMAZANA ÖZEL ÖNERİLER

* Kronik böbrek hastalığınız varsa tuzlu yemeyin.

* Böbrek taşınız varsa kesinlikle vücudunuzu susuz bırakmayın (özellikle ramazanda böbrek ağrılarınız olabilir).

* İftar ve sahur arasında en az 2-3 litre su tüketin.

* Tuzlu yememeye özellikle önem verin.

* Kalsiyum içeren süt ve süt ürünlerini yüksek oranda tüketmeyin. Daha sonra böbrek taşına dönüşecek böbrek kumu dökebilirsiniz.

* Aşırı ve demli çay tüketmeyin.

* Tuzlu kuru yemişlerden uzak durun.

Böbrek taşı olanlar kalsiyum içeren gıdaları, süt ve süt mamullerini yüksek oranda tüketirlerse, böbrek kumu dökebilirler ve bu daha sonra böbrek taşına neden olabilir. Aşırı ve demli çay tüketimi ve tuzlu kuru yemiş de böbrek taşı riskini artırabilir.

Keyword : Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın haberi , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın oku , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın konusu , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın hakkında , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın manşeti , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın perde arkası , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın olayı , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın son dakika , Ramazanda Böbrek Hastası Olmayın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com