02.08.2012 - 20:26
Okunma (1120)
Yorum (0)
Paylaş

MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir

MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir

 

İl içi, iller arası, özür gurubu, ilk atama, alan değişikliği gibi önemli süreçlerin dar bir zamana sıkıştırılması dolaysıyla eğitim camiası çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şu an devam eden İller arası yer değişikliği süreci, sorunlarıyla beraber işlemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’na çözüm bekleyen hususlarla ilgili ilettiğimiz bilgi notunda, aşağıdaki hususlarda bir an önce çözüme yönelik adımların atılması gerektiğini belirttik.

 

1-   İsteğe bağlı yer değiştirmede bazı illerde öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen bu illerdeki eğitim kurumları açık gösterilmemiştir. Öğretmenlerin iller arası yer değiştirmelerine imkân sağlanması için tüm branşlarda ihtiyaç olan eğitim kurumları açılmalıdır. Özellikle sınıf öğretmenleri için açılan kontenjan son derece yetersiz kalmıştır. Bu kontenjan başvuru süreci içerisinde artırılarak açılmalıdır.

 

2-   Özür durumuna bağlı yer değişikliği başvurularının kabulü ve onay süreci 17 Ağustos 2012 tarihinde sona ermektedir. Ancak SBS sonuçları 24 Ağustosta açıklanacağından özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunun 4.2 maddesinin “ç” fıkrasındaki çocuğunun merkezi sınav ile kazandığı yeri gösterir belge ile çocuğunun öğrenim göreceği yerde yatılı öğretim görme imkanı olmadığını belgelendirenler yer değiştirme başvurusunda bulanabilecektir hükmü boşta kalacaktır. Bu durumda olan öğretmen ve çocukları mağdur olacaklardır. Bu durum dikkate alınarak ya SBS sonuçlarının açıklanması ya da Özür durumuna bağlı yer değiştirme takvimi yeniden belirlenmelidir.

 

3-    06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan daha sonra KPSS puanı ile farklı bir ilde 06.05.2010 tarihinden sonra kadroya geçen öğretmenlerin son çalıştıkları ilde 3 yıl çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme hakkı verilmelidir.

 

4-   Özür durumuna bağlı yer değişikliği kılavuzunun 7.1.2 a ve b bentlerinde ifade edilen öğretmenin özrünün bulunduğu il merkezi /ilçe olacak şekilde eğitim kurumlarında tercihe zorlanmalarının mağduriyetlere sebebiyet vereceği açıktır. Bu mağduriyetin önlenmesi için tayin başvurusu yapacak öğretmene, özrünün bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumlarında tercih imkânı sunulmalıdır.

 

5-   Din Kültürü öğretmenlerine İmam Hatip Ortaokul kısmı açılmamaktadır. Din Kültürü öğretmenlerine yer değiştirme sürecinde imam hatip ortaokuluna başvuru hakkı verilmelidir.

 

6-   Branş değişikliği yapabilecek niteliklere haiz sınıf öğretmenlerinin mezuniyet alanlarındaki branşlara geçişleri için gerekli teşvik ve kolaylıklar sağlanarak branş değişikliğinin Ağustos ayı içerisinde yapılması sağlanmalıdır.

 

7-   Sınıf öğretmeni olup eğitim kurumlarında yöneticilik görevi yürütenlere mezuniyet itibarı ile branş değişikliği yapabilecek şartları taşımaları halinde görev yaptıkları kurumlarda kalmalarını sağlayacak şekilde branş değişikliği hakkı verilmelidir.

 

8-   Sınıf mevcutları fazla olup, derslik açma imkânı olan okullarda yeni şubelerin açılması için elektronik ortamda takip yapılarak gerekli adımlar atılmalıdır.

 

9-   Anadolu liselerine dönüştürülen okulların öğretmenlerinin daha fazla mağdur olmaması için sınav kazananların Anadolu Lisesi Öğretmeni statüsüne geçişleri için süreç daha fazla uzatılmamalıdır.

 

 

EĞİTİM-BİR-SEN

 

Keyword : MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir haberi , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir oku , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir konusu , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir hakkında , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir manşeti , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir perde arkası , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir olayı , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir son dakika , MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com