02.08.2012 - 20:25
Okunma (1314)
Yorum (0)
Paylaş

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama

MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama

 

Milli Eğitim Bakanlığı dönüştürülen okullarda norm kadro fazlası olan öğretmenler hakkında açıklamalarda bulundu... İşte Bimerden verilen cevap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6287 Sayılı Kanun kapsamında İlköğretim Okulları “ilkokul, ortaokul, ilkokul+ortaokul”a dönüştürülmüştür. Bu dönüşüm sırasında öğretmenlerimiz ile ilgili birtakım sıkıntılar da ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerimizin durumu ile ilgili 04/07/2012 tarihinde BİMER’e tarafımdan başvuru yapılarak aşağıdaki soruların cevabı istenmiştir.

 

İlköğretim okulu iken ortaokula dönüştürülen bir okuldaki sınıf öğretmenlerinin norm sayısında düşüş olacağından; okulda kalacak ya da okuldan ayrılacak olan sınıf öğretmenleri hizmet puanına göre mi belirlenecek,

 

1, 2, 3. sınıfları okutan mevcut sınıf öğretmenleri mi okullarında kalacak?

 

Ayrılacak olan öğretmenlerin yeni okulları belirlenirken hangi yol izlenecek, öncelikli olarak eğitim bölgelerinde mi değerlendirilecek ve yeni okulların belirlenmesinde hangi ilkeler göz önünde bulundurulacak?

 

Ali YÜZER

Okul Müdürü

 

 

04/07/2012 tarihinde BİMER’e başvuru yapılmış ve Milli Eğitim Bakanlığının birçok birimi, Ankara Valiliği ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün incelemelerinden sonra, sorularımın tam karşılığı olmayan mesaj, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri Atama Bölümü’nce tarafıma 30/07/2012 tarihinde iletilmiştir.

 

“Bilgi Edinme Başvurunuz incelenmiştir.

 

Eğitim Kurumlarında norm kadroların düşmesi halinde Öğretmenlerin Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin 41.maddesi gereğince işlem yapılmaktadır.

 

Bilgilerinizi rica ederim.”

 

 

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ Madde-41

İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

 

MADDE 41 – (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni  eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

 

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

 

(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

 

(4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

 

(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (...)(1) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

Keyword : MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama haberi , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama oku , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama konusu , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama hakkında , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama manşeti , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama perde arkası , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama olayı , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama son dakika , MEB'den Norm Fazlası Öğretmenler Hakkında Açıklama

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com