02.08.2012 - 20:21
Okunma (1244)
Yorum (0)
Paylaş

66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok

66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 sistemi ile birlikte ilkokul yolunun göründüğü 66 aylık çocuklarla ilgili bilgi vererek; "66 aylık çocuğa özel raporla okul yok" dedi.

 

 

Gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Ömer Dinçer, 5.5 yaşında yani, 66 aylık ya da daha büyük çocukların, alınacak raporla ilkokula başlatılmayacağını söyledi.

4+4+4 sistemi ile ilkokula başlama yaşının 66 aya indirilmesiyle başlayan tartışmalar yeni eğitim-öğretim yılına haftalar kala tekrar gündeme geldi. Konuyla ilgili gazetecilerle bir araya geldiği iftar yemeğinde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 66 ayını doldurduğu halde, çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen velilerin Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere başvurarak, çocuğu için ‘Fiziken okula başlamaya uygun değil’ ya da ‘Zihnen okula başlamaya uygun değil’ şeklinde rapor almaları gerektiğini söyledi. Ancak aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporların kabul edilmeyeceğini belirten Ömer Dinçer, velilerin raporu uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi ya da nörologlardan almaları gerektiğini söyledi.

RAPOR ALAN ÇOCUK ANAOKULUNA

Rapor alan çocukları eğitimden uzaklaştırmayacaklarını belirten Ömer Dinçer, "Bu çocukların kaydını anaokuluna yapacağız" dedi.

"ZENGİN VE EĞİTİMLİLER GÖNDERMEK İSTEMİYOR"

Zengin ve eğitimlilerin çocuklarını okula göndermek istemediklerini ifade eden Ömer Dinçer, “Orta ve alt gelir düzeyine sahip normal vatandaşlar çocuğunu okula göndermek istiyor. Zengin ve daha iyi eğitimli olanlar göndermek istemiyor. Sınıfsal değil ama yaşam biçimiyle ilgili bir durum var. Zengin kesimde çocukların üzerine fazla düşülüyor ve yanından fazla ayırmak istemeyebiliyor. Bunu sezgisel olarak söylüyorum, bilimsel olarak değil" diye konuştu.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok haberi , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok oku , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok konusu , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok hakkında , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok manşeti , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok perde arkası , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok olayı , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok son dakika , 66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com