29.07.2012 - 06:28
Okunma (1190)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı

Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı

 

Milli Eğitim Bakanlığının Genelkurmay Başkanlığıyla yaptığı protokolü iptal ettiği bugünlerde kamuoyuna yansıdı. Bu durumun azınlıkta olsa özellikle kendilerine pozitif ayrımcılık uygulanan bir kesimi huzursuz ettiği görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı gerçekten bu konuda doğru yolda mı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının protokolünü iptal ettiği söylentisi kamuoyuna "asker eşi öğretmene tayin şoku" olarak yansıdı.Yazımızın başında şunu belirtmeliyiz ki "asker eşi" tanımlaması kanımızca yanlıştır bu durumdakiler astsubay eşi/subay eşi öğretmenler olarak tanımlanabilir. Çünkü asker kavramının genişliği kamuoyunca bilinmektedir.Daha önceki yazımızda öğretmen tayinlerindeki ayrımcılığı eleştirmiştik. İlgi yazımız için TIKLAYINIZ.

 

Zorunlu atamaya tabi personel denilerek bazı meslek gruplarına ayrımcılık yapılması diğer öğretmenleri üzmekte ve bu eğitimdeki verimlerini düşürmektedir.Bu durumu defaatle dillendirdik. Düşünün ki karı-koca öğretmen olan eşler 300 hizmet puanıyla bile eşlerine/çocuklarına yakın okullarda çalışma fırsatı bulamazken, bazılarına uygulanan pozitif ayrımcılıkla 40 hizmet puanıyla bile en merkezi okullarda çalışabilmektedirler.Kaldı ki eğer zorunlu atamaya tabi personel kavramı varsa bugün Milli Eğitim Bakanlığında çalışan okul müdürleri ve müdür yardımcıları da zorunlu atamaya tabi personeldir bu insanların öğretmen eşlerine Milli Eğitim Bakanlığı tayin kolaylığı sağlıyor mu? Tabi ki koca bir HAYIR. Yazımızı malum iftar saatinin yakınlığı nedeniyle uzatmayacağız. Gerekirse bu konunun daha ayrıntılı inceleneceğini okuyucularımıza bildiririz.

 

Milli Eğitim Bakanlığının kendi personelini ezmek pahasına bu şekilde uyguladığı ayrımcılığı kaldırıp kaldırmayacağını bekleyip göreceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının geçmiş uygulamalarına dayanarak şunu söylemek isterim ki bu eşitsizliğin kaldırılması sadece söylentide kalacak, bizde yine; Ne diyelim Allah öğretmenlerimize sabır versin… diyeceğiz.

 

 

manaskagan@mynet.com

Keyword : Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı haberi , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı oku , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı konusu , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı hakkında , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı manşeti , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı perde arkası , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı olayı , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı son dakika , Öğretmenlerin Eş Durumundan Tayin Ayrımcılığı Son Bulmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com