29.07.2012 - 06:26
Okunma (1342)
Yorum (0)
Paylaş

MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama

MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama

 

Milli Eğitim bakanlığı sitemizde de yer alan Asker Eşi Öğretmenlere Tayin Şoku başlıklı haberimiz ve basında çıkan haberlerle ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte O Açıklama;

 

T.C.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

28.07.2012

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

Bir gazetenin 27/07/2012 tarihli "Asker eşi öğretmene tayin şoku" başlıklı haberi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

Haberin içeriğinde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden eşleri öğretmen olanların yer değiştirmelerinde uygulanacak usullere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yapılan protokolün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiği belirtilmektedir.

 

Eşleri Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan öğretmenlerimizin yer değiştirmelerinde gerekli kolaylığın sağlanabilmesi bakımından Bakanlığımız ile Genelkurmay Başkanlığı arasında yapılan protokol iptal edilmemiştir.

 

Ayrıca, Sayın Bakanımız Ömer DİNÇER görevi devraldıktan sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hitaben bir yazı göndererek 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesi gereği, derslerin Eylül ayında başlayacağı göz önünde bulundurularak, eğitim ve öğretimin aksatılmaması için öğretmenlerin eş durumu atamalarının Ağustos ayında yapılacağı belirtilerek, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelinin yer değiştirmelerinin eş zamanlı olarak Ağustos ayı içinde tamamlanması gerektiği vurgulanmıştır. Bu yazının sonucunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlik sağlanarak eş durumu atamaları Ağustos ayında yapılacaktır. Asker eşi olan öğretmenler de bu kapsamda yer değişikliği talebinde bulunabilecektir.

 

Gerçeği yansıtmayan söz konusu haberin bilgi eksikliğinden kaynaklandığı ve öğretmenlerimiz ile Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yanlış bilgilendirilmesine yol açtığı değerlendirilmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Keyword : MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama haberi , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama oku , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama konusu , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama hakkında , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama manşeti , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama perde arkası , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama olayı , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama son dakika , MEB'den Asker Eşi Öğretmenlerin Tayinine Açıklama

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com