29.07.2012 - 06:21
Okunma (1317)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!...

Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!...

 

 

 

Özür durumu yer değiştirme kılavuzunu yayımlayan MEB, Sayın Bakan Ömer DİNÇER'in daha önceki söylemlerini hayata geçirdi: Öğrenim özrü, il-ilçe emri gibi hayati hususlara yer verilmedi. Dediğini yapmaktaki olağanüstü cesaretinden ötürü Bakan DİNÇER'i tebrik(!) ediyorum.

 

Sayın Bakan özellikle zorunlu hizmet alanlarında öğretmen sıkıntısı çekildiğini ve öğretmenlerin rotasyon yoluyla bu bölgelerden uzaklaştığını dile getiriyor, kendisine yöneltilen ulusal basın mikrofonlarını pek güzel bilgilendiriyor. Tabi bu işlerden anlamayan değerli basın mensupları da "Vallahi pes... Bu öğretmenler ne kadar da arsızmış! Çok süper haklısınız Sayın Muhterem Bakan!" manasına gelen katılımcı beyanlarını da ekliyorlar. Ha diyeceksiniz, oradan bir adam gibi adam çıkacak da soracak Bakan Hazretlerine:

"Madem zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen sıkıntısı vardı, 2010'daki zorunlu hizmet affı neydi?"

"Bir öğretmen bir başka ilden, heleki zorunlu hizmet bölgesi olmayan bir yerden eş bulmasın mı? Üç çocuk konusundaki tavrıyla bilinen Başbakanımız, sizin bu tavrınızdan rahatsız olmuyor mu?"

"İl-ilçe emri olmadan özür grubu tayini denilen meretin ne anlamı kalıyor ki?"

"Siz hep yüksek lisans veya doktora gibi öğrenim yollarını teşvik ettiğinizi iddia ediyorsunuz... Üstelik yüksek lisans ve doktora yapmış bir akademisyensiniz. Bu öğretmenler neden bir başka ilde yüksek lisans veya doktora yapamıyor?

"Hakkari'de görev yapan öğretmene 'yüksek lisansını Hakkari'de yapacaksınız' demenin mantığı nedir? Ya da bunun bir yerinde mantıktan eser var mıdır?"

"Siz geçen yıl üniversiteye girecek adaylara, ihtiyaçtan ötürü sınıf öğretmenliği tercih etmelerini tavsiye buyurmuştunuz. Sonra birden 4+4+4'ü patlattınız. Aslında biliyoruz ki İmam Hatip  ortaokul ve liselerine öylesine odaklanmıştınız ki bu 4+4+4 patlamasının sonuçlarına dair sizin de pek öngörünüz yoktu. Bu patlama sonrası sınıf öğretmenlerinin binlercesi norm fazlasına dönüşmüşken, özür durumu tayininden yararlanmalarının bir mümkünatı var mıdır?"

"Eğer diyecekseniz 'Öğretmenler hizmet puanı üstünlüğüne göre atanıyor, atanamamışsa ben ne yapayım.' Eğer bunu diyecekseniz Sayın Bakan, hiç ağzınızı yormayın. Meseleyi tümüyle farklı bir şekle sokan şu alışılmış beyanınızı vermeyin. Vermeyin ve yormayın bizi!"

 

"Sayın Bakan, yoksa siz gerçekten öğretmenlerden nefret mi ediyorsunuz?"

 

personelmeb.net özel haber yazarı

Abbas YÜKSEK

Keyword : Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... haberi , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... oku , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... konusu , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... hakkında , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... manşeti , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... perde arkası , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... olayı , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!... son dakika , Öğretmenler Öğrenmesin, Evlenmesin!...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com