29.07.2012 - 06:16
Okunma (1202)
Yorum (0)
Paylaş

Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler

Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler

Gebelik sırasında beslenme en önemli konuların başında gelir.


BAKLAGİL

Kuru fasulye, barbunya, nohut, mercimek, bezelye ve soya fasulyesi gebelik döneminde alınması gereken diğer önemli besinlerdir. Bu besinler önemli bir protein ve lif kaynakları olmanın yanı sıra kalsiyum, demir ve çinko açısından da oldukça zengin besinlerdir.

SOMON BALIĞI

Somon balığı omega 3 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir balıktır. Bebeklerin beyin gelişimine ve görme duyusunun gelişimine oldukça önemli katkılarda bulunur. Ayrıca protein ve B vitamini kaynağıdır. Somon balığının öteki balıklara göre içindeki civa miktarı da oldukça düşüktür. Somon balığını haşlanmış ve ızgarada tüketmek daha faydalıdır. Somon balığını her hafta tüketmek faydalıdır. Fakat aşırı decerede somon balığı yemek civa miktarını artırabilir.

YUMURTA

Yumurta anne karnında bebeklerin ihtiyaç duydukları amio aistleri sağlayan proteinler bakımından oldukça zengin bir besindir. Çok yönlü bir besin olup içeriğinde 1 düzineden fazla vitamin ve mineral bulunur. Yumurta çok pişmiş olarak tüketilmeli, çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemelidir.

DUT

Ahududu, yabanmersini ve böğürtlen ana öğün aralarında tüketilebilecek harika ve lezzetli atıştırmalıklardır. Bu meyveler potasyum, C vitamini ve lif yönünden zengindirler.

Keyword : Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler haberi , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler oku , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler konusu , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler hakkında , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler manşeti , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler perde arkası , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler olayı , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler son dakika , Hamilelikte Tüketilmesi Gerekenler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com