29.07.2012 - 06:04
Okunma (1303)
Yorum (0)
Paylaş

Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor

Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor

 

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliğinde 28 Temmuz 2012 tarihi itibariyle önemli bir değişiklik yaptı.

 

Tebliğin 3.1.1.A-3 maddesine eklenen yeni fıkra şu şekildedir:

 

“(2) Kurum, sağlık hizmetinin sunulduğu il, sağlık hizmetinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, sağlık hizmeti ihtiyacının resmi sağlık hizmeti sunucularında karşılanıp karşılanmaması, hizmetin niteliği gibi hususları dikkate alarak özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaatlara ilişkin ayrıca usul ve esas belirleyebilir.”

 

Bu yeni ek fıkraya göre, SGK'nın belirleyeceği usul ve esaslara göre bazı illerde özel sağlık kurumlarına doğrudan müracaatlara sınır getirilecek. Usul ve esaslar henüz belli olmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil. Ama düzenleme, özel sağlık kurumlarına doğrudan müracaatları sınırlandırmaya yöneliktir. Detaylar, SGK'nın çıkaracağı usul ve esaslarda yer alacaktır.

 

Tebliğe konulan yetki gereğince örneğin,

 

- gribal enfeksiyonlarda özel sağlık kurumlarına doğrudan başvurulamayacağı,

 

- veya sağlık hizmet ihtiyacının resmi hastanelerden karşılanması (örneğin Burdur'da çok iyi ise,) bu ilde özel sağlık kurumlarına doğrudan başvurulmayacağı yönünde düzenlemeler yer alacak gibi görünmeketdir.

Keyword : Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor haberi , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor oku , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor konusu , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor hakkında , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor manşeti , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor perde arkası , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor olayı , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor son dakika , Özel Hastaneye Doğrudan Gitmeye Sınır Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com