29.07.2012 - 06:03
Okunma (2995)
Yorum (0)
Paylaş

Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde

Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde

 

Geleneksel El Sanatlarımızdan Elpek bezi, baston,ahşap oyma, semer, yorgan,oya üreten ustalar gelir vergisinden muaf tutulacak.

Geleneksel el sanatlarımız ile artık yokolmaya yüztutan el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri,kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık,yorgancılık,keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık,yemenicilik, oyacılık ve bunlar gibi sanatsal değeri olan ürünleri yapanlar gelir vergisinden muaf tutulacak.

Geleneksel el sanatlarımızla geçimini sağlayan ve pek çok ürünümüzün artık kaybolmaya başlamasını dikkate alan hükümet bu işlerle uğraşan esnaf ve ustalarımızı sevindirdi. Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen ve Resmi Gazete’de yayınlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği’ne göre,bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltutaşı, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık yapanlar, el dokuma, bakır işleme, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma, ahşap oyma, kaşık gibi geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyette bulunan esnafa Vergi Daireleri’nce Vergi Muafiyeti Belgesi verilerek esnaf muaflığından yararlanacaklar.

 

Bu mesleklerde devamlı veya gecici,iş yeri açılarak, motorlu araç kullanılarak, yardımcı işçi veya çırak çalıştırılarak faaliyette bulunulması muafiyetten yararlanmaya engel oluşturmuyor.

Keyword : Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde haberi , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde oku , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde konusu , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde hakkında , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde manşeti , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde perde arkası , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde olayı , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde son dakika , Geleneksel El Sanatları Ustalarına Müjde

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com