27.01.2012 - 22:15
Okunma (1194)
Yorum (0)
Paylaş

Gribi Hafife Almayın

Gribi Hafife Almayın

 

GRİBİ HAFİFE ALMAYIN

Uzmanlar, kış aylarında artış gösteren gribal enfeksiyonların belirtileri, etkileri ve korunma yollarıyla uyarılarda bulundu.

Bu tür hastalıkların çok rahat şekilde bulaştığını kaydeden Uzmanlar şu uyarılarda bulunuyorlar;

Sonbahar ve kış mevsimlerinde, başında gribal enfeksiyonlar,  solunum yolu enfeksiyonları sık olarak görülmektedir. Özellikle gribal enfeksiyonların bulaşma olasılığı da yüksek olduğu için  bu rahatsızlık şikayetlerinden hastanelere başvuranların sayısında artış olmuştur.

 

Bulaşıcı enfeksiyonlar özellikle kapalı alanlarda öksürme, hapşırma, veya dokuma yada ortak eşya kullanımlarından bile kolayca geçebiliyor. Mesela aynı havluyu kullanmakta  enfeksiyonların kolayca bulaşmasına ve çoğalmasına neden olabiliyor. Özellikle  bu dönemlerde bu konuya çok daha duyarlı olmak gerekmektedir.

 

Gribal enfeksiyonlarda bizim en çok gözlemlediğimiz belirtiler, vücutta kırgınlık olarak söylenen aşırı halsizlik, yüksek ateş,  öksürük, hapşırık şeklinde kendini hissettiriyor. Bu tür durumlarda hastalarımızın en kısa sürede hekime görülüp hızlı bir şekilde tedavilerinin yapılması gerekiyor. Bu tür hastalıklar özellikle çocuklarda ve yaşlılarda tedavi edilmezse  ölümlere neden olabiliyor.

 

Daha çok çocuk yaş ve 65 yaş üstü gruplarda ve  gribal enfeksiyonlara karşı hassas ve kronik rahatsızlığı olan kişilerde bu durum daha da sakıncalıdır. Bu tür rahatsızlıkların belirtileri görüldüğü andan itibaren doktora başvurulup ilaç tedavisinin başlaması gerekmektedir.”

 

GRİBAL ENFEKSİYONLARDAN KORUNMA YOLLARI

 

“Öncelikle hasta kişilerle temasın engellenmesi gerekiyor. Eğer ortamda bir hasta kişi varsa özellikle hapşırma ve öksürme gibi durumlarda bu kişilerden uzak durulması, hijyenik olarak ta ellerin düzenli olarak yıkanması, özellikle meyve ve sebzelerin güzel olarak yıkanmalarına dikkat etmelerini öneriyoruz.

Bilhassa kapalı ve kalabalık ortamlarda çalışanların veya bulunanların (memurlar, öğretmenler, öğrenciler, hemşireler vb.) her yıl grip aşısı olmasını öneriyoruz. Bunun dışında beşlenmelerine ve dinlenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.” 

 

Keyword : Gribi Hafife Almayın haberi , Gribi Hafife Almayın oku , Gribi Hafife Almayın konusu , Gribi Hafife Almayın hakkında , Gribi Hafife Almayın manşeti , Gribi Hafife Almayın perde arkası , Gribi Hafife Almayın olayı , Gribi Hafife Almayın son dakika , Gribi Hafife Almayın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com