26.07.2012 - 22:18
Okunma (1150)
Yorum (0)
Paylaş

Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Uzmanlar uyarıyor...Sıcak havalarda vücuttaki su ihtiyacı artıyor!

Hava sıcaklıkları vücudun su ihtiyacını arttırırken,yetişkin bir insanın 2 buçuk litre su içmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar "İhtiyaçtan fazlasını tüketmek su zehirlenmesi ile sonuçlanabilir." uyarısında bulundu.

Konu hakkında görüşleri alınan bazı insanlar günde ortalama 1 litrenin altında su içtiklerini söylerken bazıları da su ihtiyaçlarını çayla karşıladıklarını söyledi.

Vücudun kaybettiği sıvıyı karşılamanın en iyi yolunun su içmek olduğu bilinirken Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı Uzm.Dr.Şahin Aydın konu ile ilgili "Ortalama 70 kilo ağırlığındaki bir insanın günlük su ihtiyacı 2.5 litre civarındadır." açıklamasında bulundu.

YETERLİ SU TÜKETTİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?

Yeterince su tüketip tüketemediğimizi anlamanın yolunu da Uzm.Dr.Şahin Aydın "Eğer idrarınız koyu çıkarsa yeteri kadar su almadığınız anlamını taşır.Eğer idrarınız suya yakın,çok açık renkliyse çok fazla su aldığınız anlamına gelir."sözleri ile anlattı.

AŞIRI SU TÜKETİMİ ZEHİRLENMEYE YOL AÇABİLİR

Vücudun su ihtiyacını karşılayalım derken aşırı su tüketimi geri dönüşümü olmayan sağlık sorunlarına yol açabiliyor.Bu sorunlardan ilki de su zehirlenmesi.Uzm.Dr.Şahin Aydın konu hakkında " Bir insan günde oturup da 10 litre su içmeye kalkışırsa sodyum eksikliği dediğimiz hiponatravi ile karşılaşırız ki bu bazen ölümcül olabilir." dedi

Uzmanlar da kalp,böbrek,karaciğer yetmezliği bulunan hastaların su tüketiminde dikkatli olmaları gerektğini vurgularken,Aydın "Bunlarda değil su miktarını arttırmak, ihtiyacı olduğu kadar su tavsiye etmek hatta bu gibi durumlarda bir miktar sıvı kısıtlaması bile yapmak gerekir."sömzleriyle konunun önemine vurgu yaptı.

Keyword : Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin haberi , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin oku , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin konusu , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin hakkında , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin manşeti , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin perde arkası , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin olayı , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin son dakika , Sıcaklarda Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com