26.07.2012 - 22:00
Okunma (1273)
Yorum (0)
Paylaş

Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi

Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi

 

Aktif Eğitimciler sendikası öğretmenlerin norm kadro sorunu ve ek ders problemi ile ilgili MEB'den cevap bekleyen soruların cevaplarını istedi..

 

MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine eklenen Ek Madde 1 ile“Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştıramaz” hükmünü getirmiştir. Bu maddeye göre ortaya çıkabilecek problemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

 

1. A iline eş durumundan dolayı gelen ve o ilin merkezinde herhangi bir okulda çalışan bir öğretmen norm kadro fazlası durumda olsa ve bu öğretmenin branşında 100 km uzakta bir ilçede açık olsa bu öğretmeni o ilçeye nasıl göndereceksiniz? Aynı durum ilçede norm fazlası olan öğretmenlerin başka ilçelerde görevlendirilmesi için de geçerlidir.

 

2. İl Merkezinde çalışan öğretmenleri uzak ilçelere gönderemediğiniz takdirde ücretli ve vekil öğretmen görevlendiremediğinize göre derslerin boş geçmesini nasıl engelleyeceksiniz?

 

3. Norm kadro fazlası öğretmenlerin her şeye rağmen uzak ilçelerde görevlendirildiğini farz edelim. Özellikle doğum izni, uzun hastalıklar vb. durumlarda açık dersleri dolduran norm kadro fazlası öğretmenlerin doldurduğu bu dersler için ders ücretli ve vekil öğretmen görevlendirilemeyeceğine göre dersler boş mu geçecektir?

 

4. Her hangi bir branşta A ilinde norm kadro fazlası öğretmen varsa ve o ilde ilgili branşta hiç ihtiyaç görülmüyorsa bu öğretmenlerin durumu ne olacaktır?

 

5. Bir başka problemde şudur: Özellikle Ankara gibi büyük şehirlerde ve özellikle Çankaya gibi ilçelerde norm kadro fazlası görülen branşlarda bile geçtiğimiz yıllarda ücretli öğretmen görevlendirilirken (geçmiş yılların istatistiğine bakılabilir) bu madde ile durum daha karmaşık hale gelmeyecek midir? 6. Norm kadro fazlası görevli öğretmenlerin dağıtımında hangi kriterler uygulanacaktır.

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

Keyword : Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi haberi , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi oku , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi konusu , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi hakkında , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi manşeti , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi perde arkası , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi olayı , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi son dakika , Norm Fazlası Ve Ekders Ücreti Problemi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com