24.07.2012 - 18:35
Okunma (1251)
Yorum (1)
Paylaş

Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike...

Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike...

 

"Yeni Eğitim Sisteminden en çok sınıf öğretmenleri etkilendi. Norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenlerinin, bu seferde yöneticilik görevleri ellerinden alınacak!"

 

 

 

 

 

 

 

 

Sınıf öğretmenlerinin okullarda norm fazlası olmasının yanında okul yöneticiliklerinde de adeta norm fazlası durumuna düştüler. Bakanlığın, Bitlis il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği görüş yazısında ortaokullara sınıf öğretmenlerinin yönetici olarak atanamayacağı açıkça belirtiliyor. Peki fiili durum biliniyor mu? İlköğretim kurumlarında görev yapan yöneticilerin %50 si sınıf öğretmeni! Yasaları fiili duruma göre revize etmek, daha az mağduriyet demektir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin aşağıdaki 7. Maddesinin ç) bendi değiştirilmelidir.

 

ç) (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,

 

İlköğretim okulları adı ile okul kalmadığına göre tüm yöneticilerin, yöneticilik görevinin düşmüş olması gerekiyor. Çünkü ortada ilköğretim okulu adı ile okul yok! Bu arada yeniden atamaların nasıl yapılacağının usulünün belirlenmesi lazım.  Sınıf öğretmeni branşında bir okul müdürünün görev yaptığı A okulunun ortaokula dönüştüğünü düşünelim. Sınıf öğretmeni ortaokula atanamayacaksa okul müdürünün fiili durumu ne olacak? Ayrıca mecburi hizmet süresini tamamladığında ilkokullar dışında tercih yapamayacak olan okul yöneticileri mağdur olacaktır.

Bunun tek çözümü branşı sınıf öğretmeni olan yöneticilerin tüm ilköğretim kurumlarında yöneticilik yapmasının yolunun açılmasıdır. Dün yayınlanan yönetmelik değişikliğinde bu problemin çözüldüğünü düşünmüştüm. Doğrusu yanıldım. Bakanlığın gündemi ile alanda çalışanların gündeminin farklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

Bakanlığımız, yeni eğitim sisteminin uygulanmasından doğan problemleri çözmeye çalışırken yeni problemler üretmek, her tarafta mutsuz, yarın ne olacağını bilmeyen çalışanlar kitlesi oluşturmak, sisteme fayda sağlamayacaktır.

 

Keyword : Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... haberi , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... oku , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... konusu , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... hakkında , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... manşeti , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... perde arkası , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... olayı , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike... son dakika , Sınıf Öğretmeni Yöneticileri Bekleyen Tehlike...

kekezhoca67
27.07.2012 - 08:07
Misafir

MEB deki üst düzey bürokrat ve bu eğitim sistemini,değişiklikleri,yönetmelikleri hazırlayanların içerisinde kaç tanne ÖĞRETMEN var.Kaçı tebeşir tozu yutmuş.Tebeşir tozu yutmayanlar eğitimden ne anlar.Esas karnaval eylül de okullar açıldığı zaman olacak.Bekleyip göreceğiz.TÜRKİYE'nin GELECEĞİNE YAZIK OLUYOR.Üniverste sınavında tarihi bir BAŞARISIZLIK.KPSS_YGS_LYS_ALES_TUS sınavlarında soru çalma,hırsızlık,ŞİFRE,SIZINTI,her türlü kepazelik yapılıyor.Ne yazık ki yapanlar belli olmasına rağmen yasal olarak hiçbirşey yapılmıyor.Yapılıyor:hırsızlar 2 yıllık öğretmen oldular.Şifreciler Üniversite 2.sınıf öğrencisi oldular.KekezHoca67


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com