24.07.2012 - 18:32
Okunma (1244)
Yorum (0)
Paylaş

İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok

İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok

Yürürlüğe giren değişiklikte, anaokulu, 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan okul olarak tanımlandı.Ortaokullar andımız artık okunmayacak. İlkokulda ise sınıfta kalma kaldırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde birçok değişiklik yaptı. Örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde açılan ana sınıfları ise 48-66 ay arası çocuklara eğitim verecek.

 

66 AYI DOLDURAN OKULA

 

Anaokulları ve ana sınıfları için yönetmelikteki 72 ay üst sınırı 66 aya çekildi. Değişikliğe göre, anaokulllarına, eylül ayı sonu itibariyle 37 aydan gün alan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılacak.

 

66 ayını dolduranlar ise ilkokula yönlendirilecek. İlkokul kayıtları öğrencinin ikamet adresi esas alınarak "e-okul sistemi" üzerinden yapılacak.

 

İLKOKULDA SINIF TEKRARI YOK

 

İlköğretimin ilk 3 sınıfında yine not değerlendirmesi yapılmayacak ancak velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek Öğrenci Gelişim Raporu verilecek.

 

İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı da yaptırılmayacak. Yabancı dil dersleri ilkokul 2'nci sınıftan itibaren verilmeye başlanacak. Bu nedenle tüm ilkokullarda yabancı dil alanında branş öğretmenleri görev yapacak.

 

Öğrenci andı sadece ilkokullarda okutulacak. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte ortaokul öğrencileri, "andımız" diye bilinen öğrenci andını okumayacak.

 

 

Keyword : İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok haberi , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok oku , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok konusu , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok hakkında , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok manşeti , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok perde arkası , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok olayı , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok son dakika , İlkokulda Sınıf Tekrarı Yok

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com