24.07.2012 - 18:31
Okunma (1184)
Yorum (0)
Paylaş

Rotasyon Bir Umut mudur

Rotasyon Bir Umut mudur

 

YER DEĞİŞTİRMESİ GEREKENLER HAKLARINI BEKLİYOR

 

 

Ben aslında ne rotasyondan yana ne de karşısında olan biriyim. İsteğe bağlı yer değiştirmeleri savundum ve savunmaktayım. Çünkü bu, demokrasilerdeki seçme hakkının kullanılmasıdır. Millet olarak da zorlamaların karşısındayız. Uzlaşmacı insanları severiz. Paylaşımcı insanların yanındayız.

İnsanların birbirlerine zarar değil fayda sağlamasından yanayız. Köstek değil destek olmayı severiz.

Biz memurun zeki, çevik, ahlaklı ve aynı zamanda görev ve sorumluluklarını bilenini severiz. İyi insanların bilmediği bir konuda iş başına getirilerek kötü yönetici olduklarını maalesef çok gördük. İyi yönetici olamayan iyi insanların iyi insanlıktan kötü insanlığa doğru kaydığına da maalesef şahit olduk. İyi insanların sayısının artması sosyal hayatımızı olumlu etkileyecektir. Bu yüzden insanlara kaldırabileceği kadar sorumluluk ve iş yüklenmeli. Yani iş ehline verilmeli.

Kötü Ortamlar İnsanlarımızı da Bozmaktadır

Havasından mıdır? Suyundan mıdır? Toprağından mıdır? Nedeni her neyse insanlarımız bozuldu.

Öyle ortamlar vardır ki; etrafımızı kuşatmış olan insanlardan her an bir kötülük gelecekmiş gibi tetikte bekliyorsunuz. Bu olumsuz ortamdan uzaklaşmak istiyorsunuz, engeller çıkıyor.

Beraber çalıştığı kişilerin şerrinden uzaklaşmak, kötülüklerden ve günâhlardan hicret etmek isteyenler muradlarına ermeliler. Sadece bununla da kalmamalı. Ferahlık için Tebdil-i mekan etmek isteyenlere de bir an önce düzenleme yapılmalıdır. Bu, birilerinin tasarrufunda olmamalı. Birilerinin himmetiyle değil, Devlet sistemi ve terbiyesi çerçevesinde yapılmalı.

İnsanlar Fuzuli Yetki Almanın Mesuliyetini Bilselerdi

Mekandan hicret etmek istediğinizde etrafınızın kuşatılmış olduğunu, her çöplüğün horozları tarafından sahiplenildiğini görüyorsunuz. Hiç alakasız kişiler, yasaların kendilerine vermediği bir yetkiyi kullanarak sizlerin bir yerlere gitmenize izin verilmesinde ya da verilmemesinde söz sahibi olmuşlar. Buna ne dinen ve ne de hukuken hakları olmamasına rağmen…

Kendilerini yüksek makamlarda görenlerin, kendi mesleki alanında düzenleme yapmaları ve trafiği yönlendirmesi gereken kişilerin, aslında ne kadar aciz insanlar olduklarını terk-i mekan eylemeye kalktığınızda daha iyi anlıyorsunuz.

Kötülüklerden ve günahlardan kaçamıyorsunuz. Uğranan her kötülükte ve işlediğiniz her günahta sebep olan bu kişilerin hanesi de kabarmaktadır.

Rotasyon Bir Umut mudur

Sıkıntılı ortamdan kendi isteği ile bir yere gidemeyenler rotasyona sarılıyor. Fakat “en kötü karar, kararsızlıktan evladır” sözünden bihaber kişilerin ellerinde rotasyon da bir psikolojik işkence aracına dönüşüyor.

Kul Hakkının Korunması Şart

Çevremizde kul haklarından mahrum bırakılanlar varken diğer yandan joker hakları olanları da unutmamak gerek. Kimisinin kendisine Devlet sistemindeki kanun ve yönetmeliklerle verilen haklarının kullanılması engellenirken; joker hakkı olanlar için gerekirse kanunlar da çiğnenmektedir. Adalet Devletin temelidir ya… İşte bu yüzden adalete karşı tavır alan herkesin Devletin temelini oyduğunu unutmayalım.

Eğitim denetmenleri her yıl düzenli şekilde isteğe bağlı olarak yer değiştirmekteler. Taşra teşkilatı yöneticilerine ise bu hakları kullandırılmamaktadır.

Joker hakkı olanlar canı sıkıldığında makam ve mevki değiştirmektedirler.

Kaçmak Çözüm müdür

Bakıyorsunuz ki Yurdun her tarafında durum aynı. Gidilebilecek yerler de hoş görünmüyor olabilir. Olsun en azından zaman kazanırım diye düşünüyorsunuz. Gittiğiniz yerde en azından usulen de olsa, nezaketen de olsa, protokol gereği de olsa hemen kavga etmezlerdi ya… İşte o sürede biraz vakit geçerdi.

Umarım etkili ve yetkili kişiler üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirerek bir an önce isteğe bağlı yer değiştirme uygulamasını başlatırlar. Böylece çalışanlar yeni bir şevk ve yeni bir ivmeyle görevlerine sarılırlar. Böylece hem kendilerini mesuliyetten kurtarırlar ve hem de çalışanları ferahlatırlar.

İslam Peygamberi buyurdular ki: “Muhacir, kötülüklerden günâhlardan hicret eden kimsedir”. “Nefsim yed-i kudretinde olan Allah Teàlâ’ya kasem ederim ki, komşusu şerrinden emin olmayan hiçbir kul cennete giremez.”

Tüm insanların Ramazan aylarını tebrik eder feyz almalarını temenni ederim.

Ali COŞKUNER

Eğitim Yöneticisi

 

Keyword : Rotasyon Bir Umut mudur haberi , Rotasyon Bir Umut mudur oku , Rotasyon Bir Umut mudur konusu , Rotasyon Bir Umut mudur hakkında , Rotasyon Bir Umut mudur manşeti , Rotasyon Bir Umut mudur perde arkası , Rotasyon Bir Umut mudur olayı , Rotasyon Bir Umut mudur son dakika , Rotasyon Bir Umut mudur

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com